Obavijesti

News

Komentari 146

Zelenski se vratio u Kijev: 'Sve ćemo učiniti na pobijedimo!'

Zelenski se vratio u Kijev: 'Sve ćemo učiniti na pobijedimo!'

Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Sjedinjene Države i Ukrajina ističu da isporuka bespilotnih letjelica iranske proizvodnje Rusiji krši rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a iz 2015.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.21

Francuska sprema novi paket vojne opreme za Ukrajinu

21.51

Oglasio se Zelenski: Učinit ćemo sve na pobijedimo!

Vratio sam se iz Donjetska, nakon što sam posjetio naše suborce. Zahvalio sam se na svemu što rade za zemlju. Učinit ćemo sve što je potrebno kako bi ovo izdržali i ostvarili rezultat kojeg svi Ukrajinci priželjkuju, napisao je Volodimir Zelenski.

20.23

Ukrajinci privode Ruse dronovima

Ukrajinski Glavni stožer početkom prošlog tjedna objavio je videouputu za ruske trupe, u kojoj se detaljno opisuje kako se mogu predati pomoću ukrajinskog drona. Ruske trupe koje se žele predati moraju kontaktirati koordinatore ukrajinskog programa "Želim živjeti", koji će im dati točno vrijeme i mjesto dolaska drona. Nakon što se bespilotna letjelica pojavi, vojnici moraju potvrditi svoju namjeru predaje podizanjem ruku u zrak, a zatim pratiti dron prema najbližem mjestu susreta s ukrajinskim vojnicima.

19.30

Rusija želi da Ukrajina provede blagdane u mraku

Ukrajinski premijer Denis Šmihal rekao je u utorak da bi se Ukrajina trebala pripremiti za nove ruske napade na svoju energetsku infrastrukturu jer Moskva želi da Ukrajinci Božić i Novu godinu provedu u mraku.

Te je primjedbe iznio nakon niza ruskih raketnih napada i napada bespilotnim letjelicama za koje ukrajinski dužnosnici kažu da su opskrbu električnom energijom u kijevskoj regiji ostavili na kritično niskoj razini, s manje od polovice potreba glavnog grada za strujom.

"Popravci se nastavljaju, ali situacija je i dalje jako teška", kazao je Šmihal na sjednici vlade.

Rekao je da radi osam nuklearnih elektrana i 10 termoelektrana, ali da je energetski deficit "značajan".

"Ruski teroristi učinit će sve da Ukrajince ostave bez struje za Novu godinu. Važno im je da Božić i Nova godina prođu u mraku u Ukrajini", istaknuo je. "Zato se treba pripremiti za nove napade".

19.10

The Economist proglasio Ukrajinu zemljom godine

Komentari 146