Obavijesti

News

Komentari 3

SAD osudio napad u Daki, među žrtvama i Amerikanac

SAD osudio napad u Daki, među žrtvama i Amerikanac
1

Prema dosadašnjim podacima među žrtvama je devet talijanskih državljana, a deseti se vodi kao nestali, sedam japanskih te jedan američki državljanin

VIDEO

Sjedinjene Države "najoštrije osuđuju strašan teroristički napad u Daki", poručila je Bijela kuća u subotu, a dva američka sveučilišta potvrdila su da su džihdisti ubili njihove studente.

"U kontaktu smo s bangladeškim vlastima i ponudili smo svaku pomoć koja je potrebna", navodi se u izjavi Bijele kuće te dodaje, bez drugih pojedinosti, da je među žrtvama američki državljanin.

"To je podli teroristički čin i SAD stoji uz Bangladeš i međunarodnu zajednicu u odlučnosti da se suprotstavi terorizmu gdje god se pojavi", dodaje se u izjavi.

S američkog sveučilišta Emory u Atlanti u državi Georgia potvrđeno je da su militanti u napadu ubili dvoje studenata,  Abintu Kabir i Faraaza Hossaine. Kabir, podrijetlom iz Miamija, u Daki je bila u posjetu obitelji i prijateljima. Militanti su je držali kao taoca i ubili je u napadu, rekao je ravnatelj sveučilišta  Emory.

Hossain, podrijetlom iz Dake, studirao je u poslovnoj školi na sveučilištu Emory i vjerojatno je on američki državljanin.

"Cijela zajednica Emoryija  tuguje zbog tragičnog i besmislenog gubitka dvoje članova naše sveučilišne obitelji. Naše misli i molitve su uz Faraaza i Abintu i njihove obitelji i prijatelje, za snagu i mir u ovom neiskazivo teškom trenutku", stoji u izjavi sveučilišta.

Treći student američkog sveučilišta je indijski državljanin, 19-godišnji Tarushi Jain, koji je studirao na Berkeleyu, potvrdila je indijska ministrica Sushma Swaraj, prenosi Reuters.

Prema dosadašnjim podacima među žrtvama je devet talijanskih državljana, a deseti se vodi kao nestali, sedam japanskih te jedan američki državljanin, piše agencija AFP.    

Ukupan broj žrtava u terorističkom napadu, u kojem je ubijeno 20 civila, dva bangladeška policajaca i šest napadača, mogao je biti još veći, rekao je za talijanske medije muškarac koji je preživio atentat, prenosi njemačka agencija dpa.

Diego Rivera iz Argentine, zaposlen kao šef kuhinje u restoranu u Daki, bio je meta napada u petak navečer. Uspio je pobjeći napadačima zajedno s ostalim osobljem tako što se popeo na krov iznad kuhinje i zatim skočio.

"Bilo je malo iza 20.30, nalazio sam se u prostoru kuhinje gdje se iznose tanjuri radi serviranja. Srećom ondje je bilo nekoliko gostiju. Mogla je biti mnogo veća tragedija", kazao je Rivera  za talijanski list La Repubblica.

"Među gostima bilo je mnogo talijanskih poslovnih ljudi. Jedan od njih spasio se tako što mu je zazvonio mobilni telefon te je izišao obaviti razgovor,  rekao je Rivera i dodao: On se sakrio iza biljke. Nisam siguran da je njegova žena preživjela."

U odvojenim komentarima za talijansku agenciju Ansu, iz zgrade talijanskog veleposlanstva preživjeli je rekao: "Napadači su birali samo strance".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu