News

Komentari 37

'Pentagon razmišlja da zbog krize u Ukrajini pošalje 8500 svojih vojnika u istočnu Europu'

'Pentagon razmišlja da zbog krize u Ukrajini pošalje 8500 svojih vojnika u istočnu Europu'

NATO je u ponedjeljak rekao da stavlja snage u pripravno stanje te da opskrbljuje istočnu Europu s više brodova i borbenih zrakoplova, što je Rusija osudila kao eskalaciju tenzija zbog Ukrajine

SAD razmatra da premjesti jedan dio svojih vojnika smještenih u zapadnoj Europi u istočnu Europu u nadolazećim tjednima, rekao je Reutersu NATO diplomat, uslijed eskalacije tenzija između Ukrajine i Rusije.

"Ovo se tiče američke vojske koja se već nalazi u Europi", rekao je diplomat, govoreći pod uvjetom anonimnosti te je tako potvrdio izvješće New York Timesa u kojem je pisalo da američki predsjednik Joe Biden razmatra slanje američkih vojnika na Baltik i istočnoeuropskim saveznicima.

Kako javlja NY Post, Pentagon bi mogao u istočnu Europu premjestiti 8500 svojih vojnika.

NATO je u ponedjeljak rekao da stavlja snage u pripravno stanje te da opskrbljuje istočnu Europu s više brodova i borbenih zrakoplova, što je Rusija osudila kao eskalaciju tenzija zbog Ukrajine.

Diplomat je rekao da će potencijalno premještanje vojske biti postupno i da do bilo kakvog popunjavanja NATO praznina na istočnom krilu može doći u narednim tjednima.

Najčitaniji članci