Obavijesti

News

Komentari 189

Rusija objavila: Na snazi je božićno primirje. Ukrajina: Napali su na istoku zemlje

Rusija objavila: Na snazi je božićno primirje. Ukrajina: Napali su na istoku zemlje

Ruska invazija na Ukrajinu iz dana u dan se nastavlja. Putin je predložio da se tijekom pravoslavnog Božića dogovori primirje ratom zahvaćenih strana. To je izazvalo smijeh, ali i dozu osude Ukrajine i ostatka svijeta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.06

Zelenski razgovarao Scholzom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kaže da je razgovarao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, dan nakon što je Berlin najavio da će Kijevu opskrbiti borbena vozila pješaštva Marder i sustav protuzračne obrane Patriot.

Zelenskij je zahvalio Scholzu na "snažnom" obrambenom paketu te je dodao da su razgovarali o "daljnjoj suradnji na jačanju ukrajinske vojske".

22.25

VIDEO: Stanovnici Lavova u skloništu pjevaju božićne pjesme

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko podijelio je snimku na kojoj stanovnici Lavova pjevaju božićne pjesme u skloništu od bombi.

21.54

Zelenski: Novo oružje koje ćemo dobiti dići će nas na višu razinu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u petak je ponovno izrazio zahvalnost nakon što su Washington, Berlin i Pariz obećali zemlju opskrbiti oklopnim borbenim vozilima.

- Uspjeli smo dovesti ukrajinsku snagu i obrambenu suradnju s partnerima na novu razinu - rekao je u video obraćanju.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21.26

Zelenski: Rusko 'primirje' je manipulacija

Predsjednik Volodimir Zelenski sastao se s američkim senatorima Jackom Reedom i Angusom Kingom u Kijevu s kojima je “razgovarao o trenutačnoj situaciji na prvoj liniji i rizicima moguće eskalacije”.

Zelenski je nakon sastanka istaknuo da je "ruska ponuda 'prekida vatre' manipulacija kojom agresor pokušava sakriti svoje prave vojne planove i namjere".

20.48

SAD šalje Ukrajini novu pomoć, paket od tri milijarde dolara

Američka vlada poslat će Ukrajini dodatnu vojnu pomoć u vrijednosti 3 milijarde dolara, što je najveći pojedinačni paket pomoći do sada, kazala je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Komentari 189