Obavijesti

News

Komentari 123

'SAD su prijetile kaznom ako platimo otkupninu za Jamesa'

'SAD su prijetile kaznom  ako platimo otkupninu za Jamesa'
4

Diane Foley je u razgovoru za CNN kazala kako je jako razočarana jer SAD nisu učinile sve što su mogle da spase njezina sina, novinara Jamesa Wrighta Foleyja

VIDEO

Osjećam da je naša zemlja iznevjerila mojeg Jima, izjavila je u intervjuu za CNN majka Jamesa Foleyja, novinara kojeg je brutalno ubio pripadnik ISIL-a. 

Diane Foley je u razgovoru s novinarom Andersonom Cooperom u četvrtak istaknula je kako je ''jako razočarana i zaprepaštena jer SAD nisu poduzele sve što su mogle kako bi ga spasile iz zarobljeništva''. 

- James je žrtva loše komunikacije te nedostatka koordinacije i prioriteta  - kazala je. 

Optužila je američke vlasti za ucjenu jer su, tvrdi, njezinoj obitelji prijetili kaznenim progonom ako pokušaju skupiti i predati otkupninu za Jamesa. Dodala je i da su joj dužnosnici otvoreno rekli kako neće obaviti razmjenu zatvorenika ili poduzimati bilo kakvu vojnu akciju kako bi spasili njezina sina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo kao obitelj sve informacije uspijevali saznati sami, prije nego su nam se obraćali FBI i službe. Svi oni su bili izrazito ljubazni i dragi, a zapravo su nas iskoristili samo kako bi dobili informacije - rekla je. 

Novinar James Foley (40) otet je 22. studenog 2012. godine dok je izvještavao s terena u Siriji. Bio je u zatočeništvu na različitim lokacijama, no njegova obitelj tvrdi da je znala za dva mjesta na kojima je bio zatočen više mjeseci. 

Sumnja se da je muškarac koji mu je odrubio glavu pred kamerama 19. kolovoza, britanski državljanin poznat i pod imenom Džihad John. Prije pogubljenja Foleyja je natjerao da pozove Amerikance na ustanak protiv svojih vlasti i borbu na strani islamista. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina