Obavijesti

News

Komentari 479

Rusi su granatirali željezničke trafostanice u Lavovu. General: 'Rat bi uskoro mogao završiti'

Rusi su granatirali željezničke trafostanice u Lavovu. General: 'Rat bi uskoro mogao završiti'

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 69. dan. Stambena zgrada i crkva u crnomorskoj luci Odesi na jugozapadu Ukrajine pogođene su u raketnom napadu, pri čemu je ubijeno dijete

Pogledajte emisiju: 

Najvažniji događaji:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.38

Zamjenica ukrajinskog ministra vanjskih poslova, Emine Dzhepar, podijelila je fotografije koje prikazuju cvijeće nacrtano preko rupa od metaka na ogradi u Hostomelu, u regiji Kijev. 

Hostomel je bio poprište intenzivnih borbi između ruskih i ukrajinskih snaga od početka invazije.
 

22.32

Dijelovi Ukrajine pod ruskim raketnim napadima, Lavov bez struje

24sata

Niz ukrajinskih gradova u utorak navečer je pod paljbom ruskih raketa koje su, između ostalog, uništile tri elektrane u Lavovu, sada djelomično bez struje. 

Više pročitajte OVDJE.

22.04

Muratov osudio propagandu Kremlja oko upotrebe nuklearnog oružja

24sata

Ruski novinar i prošlogodišnji dobitnik Nobelove nagrade Dmitrij Muratov osudio je propagandu Moskve koja poziva na upotrebu nuklearnog oružja u Ukrajini, što bi predstavljalo „kraj čovječanstva“. 

Više pročitajte OVDJE.

21.48

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij na Twitteru je objavio fotografije udara na Lavov. Dodao je kako je jedan čovjek ozlijeđen.
 

21.24

Venediktova: Rusiju da koristi silovanje kao ratnu taktiku

Ukrajinska državna tužiteljica Irina Venediktova optužila je Rusiju da koristi silovanje kao ratnu taktiku, a predsjednika Vladimira Putina opisala je kao "glavnog ratnog zločinca 21. stoljeća".

Tijekom posjeta gradu Irpinu, Venediktova je rekla da Ukrajina prikuplja informacije o optužbama za silovanje, mučenja i druge ratne zločine od žrtava.

- Ovo je, naravno, da se prestraši civilno društvo... da se učini sve kako bi se prisililo Ukrajinu na kapitulaciju - navela je.

Dodala je da se neke od žrtava koje su ostale u Ukrajini boje progovoriti, strahujući od povratka ruskih snaga. Kremlj je ranije odbacio optužbe za ratne zločine, kao i sugestije da je Putin ratni zločinac.

Komentari 479