Obavijesti

News

Komentari 24

Salah šuti, a DNK bombaša iz Bruxellesa našli u Bataclanu

Salah šuti, a DNK bombaša iz Bruxellesa našli u Bataclanu
7

Nakon napada u Bruxellesu u utorak Salah Abdeslam odbija razgovarati s istražiteljima. Hollande kaže da su džihadističke mreže u Parizu i Bruxellesu uništene

VIDEO

Belgijsko tužiteljstvo je i službeno objavilo da je Najim Laachraoui (24) drugi bombaš samoubojica koji je napao u utorak zračnu luku u Bruxellesu. Također su objavili da je Laachraoui povezan i s napadima u Parizu u studenom prošle godine. Njegov DNK je pronađen na samoubilačkom pojasu i komadu odjeće koji su pronađeni u dvorani Bataclan.

U napadu u dvorani Bataclan u Parizu poginulo je 90 ljudi. Policija je Laachraouijev DNK našla i na bombi kod stadiona Stade de France. Laachraoui je 2013. godine bio u Siriji. Prije je koristio lažni identitet i zvao se Soufiane Kayal. Bio je uzoran učenik katoličke škole u Bruxellesu i nikome nije jasno kako se i zašto tako brzo radikalizirao. 

Salah šuti od napada u Bruxellesu

Napadi u Bruxellesu su, podsjetimo, uslijedili nakon uhićenja Salaha Abdeslama. On je osumnjičen za napade u Parizu i policija ga je tražila četiri mjeseca.

Njegov je odvjetnik rekao da surađuje s policijom, no prema zadnjim informacijama, Salah od napada u Bruxellesu u utorak odbija razgovarati s istražiteljima. Predjednik Francuske François Hollande rekao je kako su džihadističke mreže u Parizu i Bruxellesu uništene, ali da "druge još djeluju". 

Uhitili su trojicu

Belgijska je policija u četvrtak i petak uhitila trojicu koje sumnjiče za terorizam. Dvojica su ranjena u noge rijekom operacija.

Sumnja se da su članovi francuske i belgijske terorističke mreže. Na početku intervencije u petak, kada je uhićen jedan muškarac, u briselskoj četvrti Schaerbeek odjeknule su dvije eksplozije.

U istom dijelu Bruxellesa policija je nakon napada na zračnu luku i metro u utorak u stanu pronašla eksplozive i zastavu Islamske države. 

Među poginulima i ranjenima u napadima u Bruxellesu su ljudi iz 40 nacija. Poginuo je 31 čovjek, a 300 ih je ranjeno.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati