Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Salvini zanijekao opredjeljenje Lige: 'Nismo radikalna desnica'

Svaki treći Talijan glasa za Ligu, pa je očito da stranka mora govoriti svima, a ne samo radikalnoj desnici, izjavio je Matteo Salvini. Njegova stranka također je izgubila na regionalnim izborima u uporištu ljevice

FILE PHOTO: Italy's League Party holds an anti-government demonstration in Rome
Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
3 komentara

Matteo Salvini zanijekao je u četvrtak da je njegova stranka Liga krajnje desna i ustvrdio da je umjerena snaga koja želi privući birače iz metropola koji su je do sada izbjegavali.

- Mi nismo radikalna desnica. Mi nemamo ambicija predstavljati se kao radikalna desnica u Italiji - rekao je Salvini, koji je prošle godine izišao iz vlade i de facto je vođa oporbe.

Leader of Italy's far-right League party Matteo Salvini gestures as he speaks during a rally ahead of regional election in Emilia-Romagna, in Bibbiano EKSTREMNI DESNIČAR Salvini traži put na vlast na regionalnim izborima u Italiji

- Svaki treći Talijan glasa za Ligu, pa je očito da stranka mora govoriti svima, a ne samo radikalnoj desnici - rekao je u razgovoru sa stranim novinarima.

Liga je najpopularnija stranka u Italiji i podržava je oko 30 posto birača.

Njezin nacionalistički saveznik Braća Italije u zadnjih je godinu dana povećao potporu s 4 na 12 posto.

Talijanski tisak prenio je da je Salvini zabrinut zbog jačanja Braće Italije, no on je to zanijekao, kazavši da svi njegovi partneri moraju jačati ako desnica želi pobijediti na idućim parlamentarnim izborima.

Leader of Italy's far-right League party Matteo Salvini gestures as he speaks during a rally ahead of regional election in Emilia-Romagna, in Bibbiano SARDINE SPREMAJU NOVI SKUP Salvini uvjeren u svoju pobjedu u nedjelju, već gleda i na Rim

Salvinijev blok desnog centra izgubio je prošli mjesec na regionalnim izborima u bogatoj pokrajini Emiliji Romagni, uporištu ljevice, što je razbilo nade da će ostvariti povijesni trijumf i srušiti krhku talijansku koalicijsku vladu.

Salvini je za to okrivio slab rezultat stranke u Bologni, što se i prije događalo.

- Očito je da postoji poruka koju (u gradovima) treba drugačije kalibrirati - rekao je, usporedivši situaciju s onom koju je doživio američki predsjednik Donald Trump, koji je u velikim urbanim sredinama također loše prošao.

Salvini je u srijedu doživio udarac jer mu je talijanski parlament ukinuo imunitet, zbog čega bi mogao biti optužen za ilegalno zadržavanje migranata na moru.

FILE PHOTO: Italy's League Party holds an anti-government demonstration in Rome 'IĆI ĆU UZDIGNUTE GLAVE NA SUD' Salviniju prijeti suđenje zbog nezakonitog držanja migranata
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message