Obavijesti

News

Komentari 114

'Sama činjenica da su postavili zastavu ISIL-a izaziva oprez'

'Sama činjenica da su postavili zastavu ISIL-a izaziva oprez'
4

Zastava i obilježja ISIL-a koja su istaknuta na kući u selu Gornja Maoča nedaleko granice s Hrvatskom uklonjena su. Policija je upala u selo, no obilježja nije našla

VIDEO

Zastava i obilježja terorističke organizacije Islamske države koje su u srijedu istaknuta na jednoj kući u Gornjoj Maoči kod Brčkog, nedaleko od granice s Hrvatskom, u četvrtak su skinuta, a policija koja je zbog toga i upala u selo, još ih nije pronašla , javlja HRT .

- Tijekom poduzetih aktivnosti u Gornjoj Maoči nisu zatečene istaknute zastave ISIL-a, a o rezultatima provedenih provjera izviješteno je Tužiteljstvo BiH - stoji u priopćenju kojega je u Sarajevu objavila Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

U selu, koje je poznato kao jedno od središta zajednica radikalnih islamista - vehabija, tvrde da ih nisu postavili oni, nego osobe koje su došle sa strane.

'Dnevni avaz' , čiji su novinari tijekom dana bili u Gornjoj Maoči, prenio je izjavu Edisa Bosnića , pripadnika zajednice selefija koji tamo žive, kako njihova zajednica nema ništa s isticanjem obilježja ISIL-a.

Bosnić navodi da su ta obilježja na jednoj napuštenoj kući postavila dvojica muškaraca koji su tamo navodno nekada živjeli, no već duže vrijeme ne borave u selu . Prema tvrdnjama mještana, prazna je zapravo većina kuća u Gornjoj Maoči , no nije poznato gdje su mještani odselili.

Potvrđeno je da je nekadašnji vođa selefija Nusret Imamović , koji je i sam živio u tom mjestu, otišao u Siriju kako bi se tamo borio na strani terorističke organizacije Fronta al-Nusra.

- Sama činjenica da je istaknuta zastava s obilježjima terorističke organizacije Islamske države izaziva oprez . Neki smatraju da je to samo mladenački gest, a drugi da je teroristička organizacija već u Bosni i Hercegovini. Mnogo toga bit će jasnije kad idući tjedan započne suđenje vođi radikalnih islamista Bilalu Bosniću , kojega se tereti da je organizirao novačenje mladića iz BiH za odlazak na ratišta u Siriji na strani Islamske države u BiH i širom Europe. Tada će se vidjeti kolika je zapravo realna opasnost od terorističke organizacije Islamske države - javio se iz Gornje Maoče uživo za Dnevnik HRT-a novinar Eugen Husak.

Pokretanje videa...

24sata 00:14
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu