Obavijesti

News

Komentari 294

Jandroković: Poslali smo poruku Rusiji da se mora povući

Jandroković: Poslali smo poruku Rusiji da se mora povući
13

Traje samit Krimske platforme. U Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu došle su 42 delegacije iz 32 države. Videovezom se obratio i Volodimir Zelenski, a na samitu je govorila i Nancy Pelosi

PRATITE UŽIVO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
15.34

Jandroković je istaknuo kako su sa samita poslali poruku da Ukrajina nije sama i da se demokratski svijet neće umoriti sve dok Ukrajina ne oslobodi i posljednji centimetar okupiranog područja.

 

15.31

Nakon uvodnih govora, Stefančuk i Jandroković odgovarali su na novinarska pitanja.

- Želio bih reći da je jako malo zemalja vjerovalo da će Ukrajina izdržati ove napade. Pobijedit ćemo i imamo potencijal i želju da pobijedimo i želimo vratiti svoje teritorije od trenutka kada smo proglasili neovisnost 1991. godine - rekao je Stefančuk.

- Prvi rezultat samita pokazao je da imamo jasno razumijevanje i podršku međunarodne zajednice. Razumijemo ulogu parlamenata zemalja u povratku Krima. Jedan od najvažnijih rezultata samita je taj da ćemo ga ponoviti u oslobođenom Krimu - rekao je Stefančuk.

15.27

- Zahvaljujem našoj braći i sestrama iz Hrvatske. Želio bih zahvaliti našim prijateljima Gordanu Jandrokoviću i Andreju Plenkoviću na organizaciji ovog samita - rekao je na početku obraćanja Ruslan Stefančuk.

- Raspravljali smo o mnogim važnim pitanjima i shvatili da smo svi na istoj stranici što se tiče Ukrajine - dodao je Stefančuk.

- Održali smo i brojne bilateralne sastanke i pokazali da nismo samo kolege već i prijatelji. Drugim zemljama koje se nalaze na drugoj strani povijesti, pozivam ih da nas pogledaju i shvate što je podrška, mir i prijateljstvo. Ukrajina će pobijediti - rekao je Stefančuk.

15.23

Jandroković se na početku obraćanja zahvalio svima na dolasku na ovaj samit.

- 43 delegacije sudjelovale su uživo iz Zagreba. Više od 50 zemalja i međunarodnih organizacija sudjelovale su na samitu, a podršku su dale i zemlje G7. Poslali smo poruku poštovanja Ukrajine, njenog suvereniteta i nepovredivosti njenih granica - rekao je Jandroković.

- Poslalai smo poruku Rusiji da mora otići iz Ukrajine - dodao je Jandroković.

15.15

Predsjednik Sabora Jandroković je na kraju poručio kako su potvrdili još jednom potporu Ukrajini i snažnu želju za njihovom slobodom.

- Čvrsto stojimo uz temeljne vrijednostima na kojima su izgrađena naše društva, a to su mir, sloboda, zaštita ljudskih prava i sloboda i na tome ćemo ustrajati do kraja. KUvjeren sam da će doći do konačnog oslobođenja Ukrajine - poručio je. 

Komentari 294