Obavijesti

News

Komentari 136

Samo za punoljetne: U ponudi ima i sladoled od - graševine!

Samo za punoljetne: U ponudi ima i sladoled od - graševine!
1

Kad osjetim da ulazim u kolotečinu moram nešto novo napraviti, ne smijem dopustiti da mi bude dosadno, kaže belomanastirski slastičar Ismet Alija

VIDEO

Ponajbolji belomanastirski slastičar Ismet Alija, poznatiji kao Iso, prije nekoliko dana zadivio je svoje sumještane novom sladolednom kreacijom od – graševine! Tako je, nakon Franje Toljanića, koji je u Vrbniku napravio sladoled od žlahtine, Hrvatska dobila još jedno vino koje se nudi u kornetu.

Ako je Baranja domovina graševine, onda je najlogičnije što sam se odlučio usred Baranje u sladoled staviti graševinu, kaže Iso 

Sladoled je uspio zadržati ono malo gorčine svojstvene graševini, kao i kiselost, a Iso upravo te karakteristike smatra idealnim za osvježenje u vrućim ljetnim danima

Naravno, s obzirom da je sladoled od graševine ipak alkoholizirani sladoled, Iso ga je namijenio samo punoljetnim osobama. Dnevno napravi, tvrdi, "samo 4-5 litara" sladoleda od graševine, "tek da se pokaže da ideja nikad ne nedostaje".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za njega je cijela priča sa sladoledom od graševine samo jedna vrhunska zabava. 

"Sladoled od graševine je nešto najnormalnije, poput rakije"

- Kad osjetim da ulazim u kolotečinu moram nešto novo napraviti, ne smijem dopustiti da mi bude dosadno. Opet, kad napraviš ovakav sladoled za velike, onda uživaš sjediti i gledati ispred slastičarne ljude koji kući odlaze nasmijani, ali ne i pripiti. Sladoled od graševine je za mene nešto najnormalnije, poput rakije - priča Iso.

Prošle godine je Iso iznenadio svoje sumještane sladoledom od viljamovke, odnosno od rakije od istoimene vrste krušaka. Ne treba ni spominjati da je taj sladoled odmah postao njegova najveća uspješnica. Dugo je razmišljao, tvrdi, kako riješiti najveći problem u proizvodnji sladoleda od viljamovke, a to je smrzavanje rakije. No, kad je "izmozgao rješenje", sladoled se pojavio u prodaji. 

Svake godine nešto novo

- Ma, svake godine potrudim se imati nešto novo. Tako sam prije nekoliko godina imao sladoled od sira. Prije dvije godine sam, pak, imao sladoled od kokica. Zadnje dvije godine sam naglasak stavio na privlačenje roditelja koji dovode djecu u slastičarnu. Sa sladoledom od viljamovke i graševine imam konačno ponudu i za njih - priča Iso. Od kugle, pa i dvije, nitko se ne može napiti, tvrdi Iso.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)