Obavijesti

News

Komentari 46

'Sanader se nikada sam nije nalazio s Mladenom Barišićem'

'Sanader se nikada sam nije nalazio s Mladenom Barišićem'
4

Davor Blažević Tigar tvrdi da Sanader nikada nije privatno putovao u Beč, nikada se sam nije nalazio s Barišićem ili odlazio kod njega u kuću, ni ispijao kave u Tkalči

VIDEO

U nastavku slučaja Fimi Media u ponedjeljak svjedočio je bivši voditelj osiguranja dok je Ivo Sanader bio premijer Davor Blažević Tigar.

- Nije mi poznato da bi Ivo Sanader privatno letio u Beč na isprobavanje fraka. Koliko znam nikada nije koristio Vladin avion u privatne svrhe. U Beč je uvijek išao službeno - tvrdi Blažević. Dodao je kako Sanader nikada nije odlazio u kuću Mladena Barišića, višeg rizničara HDZ-a, također optuženog u slučaju Fimi Media. No, Barišić je bio nekoliko puta u kući Sanadera, ali nikada sam. 

- Nije mi poznato da bi Sanader išao na ručak sam s Barišićem. Niti da su njih dvojica ispijali kavu nedjeljom u Tkalčićevoj - dodao je.

- Nedjeljom je Sanader bio na misi u crkvi u Zvonimirovoj - rekao je Blažević. Također je opovrgnuo izjavu bivšeg djelatnika osiguranja Ante Bralića koji je rekao da tijekom boravka u Americi, Sanader jednu noć nije bio u hotelu u kojem se prijavio.

- To je nemoguće! U Americi je Sanadera osiguravalo hrvatsko osiguranje, ali ključnu ulogu su imali Amerikanci zbog čega se njegov hodogram nije mogao mijenjati - objasnio je Blažević.

Lackoviću je zadatke davao Ivan Jarnjak

Sljedeći je svjedočio Mladen Lacković. On se na poziv bivšeg glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka 2005. godine angažirao u stranačkom radu iako je već bio u mirovini. 

- Jarnjak mi je rekao da je razgovarao sa Sanaderom i da je on odredio da ću dobivati honorar od 3000 kuna. Nisam potpisao nikakav ugovor, a honorar bi dobivao na ruke kod gospođe Branke Pavošević. Tada bi se svaki puta potpisao da sam primio - rekao je i dodao kako je naknada narasla na 4000 kuna 2007. godine, a nakon izbora iste godine na 6000 kuna. Dobivao je i regres, božičnicu i uskrsnicu. Svaki puta bi se potpisao da je primio novac. Radne zadatke dobivao je isljučivo od Jarnjaka, ali je neke stvari dogovarao s Ratkom Mačekom koji je bio i šef izbornog stožera, također optužen u slučaju Fimi Media. 

Lackovićev posao uključivao je analizu dnevnog tiska, moguće reagiranje na natpise, pripremu dužnosnika za gostovanja na radiju i televiziji, pisanje teza i govora za javne nastupe za Ivana Jarnjaka, uređivanje glasnika HDZ-a i pomaganje mladeži HDZ-a oko njihovog glasnika. Lacković je bio i član izbornog stožera 2007. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu