'Htjeli su mu pod svaku cijenu oduzeti 15 milijuna kuna' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 39

'Htjeli su mu pod svaku cijenu oduzeti 15 milijuna kuna'

'Htjeli su mu pod svaku cijenu oduzeti 15 milijuna kuna'

HDZ je proglašena odgovornom za radnje fizičkih osoba, Sanadera i Pavošević. Vrh stranke i članstvo nema nikakve veze s kriminalnim radnjama fizičkih osoba, rekao je odvjetnik HDZ-a

VIDEO

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader proglašen je u petak krivim i nepravomoćno kažnjen s osam godina zatvora za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki u aferi Fimi media. U ponovljenom suđenju krivima su proglašeni i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević, dok je HDZ sud proglasio "odgovornim".

"Naravno da ćemo se žaliti. Ovom presudom se ništa nije promijenilo. Da bi bila pravična, mora biti zakonita i pravedna. U velikom dijelu temelji se na nekonfrontiranim dokazima", kazala je Sloković.

POGLEDAJTE IZJAVE NAKON PRESUDE

"Jako nas je neugodno iznenadila ovakva visina kazne", dodala je.

Sanaderovi odvjetnici su nezadovoljni i visinom novca koji se Sanaderu oduzima. Smatraju kako se Sanaderu pod svaku cijenu htjelo oduzeti 15 milijuna kuna.

Presudu je komentirao i odvjetnik HDZ-a.

"HDZ je proglašena odgovornom za radnje fizičkih osoba, Sanadera i Pavošević. To je objektivna odgovornost. Kažnjena je s 3,5 milijuna kuna, i oduzima im se imovinska korist od 14,6 milijuna. Držim da ovo vijeće nije otklonilo naloge Vrhovnog suda glede utvrđivanja činjenica. Odbilo je dokazne prijedloge HDZ-a, držim da ćemo u žalbi uspjeti. Vrh stranke i članstvo nema nikakve veze s kriminalnim radnjama fizičkih osoba", rekao je odvjetnik HDZ-a Vladimir Terešak.

Terešak, kaže kako će se žaliti na presudu.

"Držim da ćemo uspjeti sa žalbom", kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Slučaj dr. Novicka na Rebru: 'Rekao je: Više neće biti plavih kuverti. Tu je bio njegov kraj...'
KAKO SMO OTJERALI STRUČNJAKA

Slučaj dr. Novicka na Rebru: 'Rekao je: Više neće biti plavih kuverti. Tu je bio njegov kraj...'

Plus+ NOVI EXPRESS Dr. William Novick dolazio je u vrijeme rata i operacijama spasio više od 600 hrvatske djece. Otjerali su ga. Znalo se da Novick ne uzima 'plave kuverte'. O svemu govore tadašnji akteri