Obavijesti

News

Komentari 5

Sarić: Kriv sam za izvlačenje 60.000 €, no Agit nije oštećen

Sarić: Kriv sam za izvlačenje 60.000 €, no Agit nije oštećen
1

Trećeoptuženi za malverzacije u HŽ-u tereti bivšeg predsjednika Uprave HŽ holdinga Davorina Kobaka i bivšu direktoricu HŽ-ove tvrtke Agit da su uzimali duplo više

VIDEO

Imao sam opciju uzmi ili ostavi. U te tri godine zaradio sam 60.000 eura dok su Kobak i Robićka zaradili puno više svote. Za taj dio osjećam se krivim, no Agit nije oštećen. U sve to ušao sam zbog straha za egzistenciju i za položaj u poduzeću, branio se na Županijskom sudu u Zagrebu trećeoptuženi za malverzacije u HŽ-u Andrija Sarić. Prije toga pregledali su video snimku njegove obrane iz USKOK-a.

Davorina Kobaka (59), Biserku Robić (55) i Andriju Sarića (45) iz HŽ-ove tvrtke kćeri Agit te bivšeg direktora Željeznica Srbije Vladimira Vasiljevića (59) Uskok je optužio da su od svibnja 2002. do 2008. na temelju fiktivnih faktura prebacili 3,7 milijuna eura na račune off shore tvrtki u Austriji i BiH. Optuženi su bili ovlašteni predstavnici tih tvrtki pa su i osobno podizali novac s računa tih tvrtki.

- Bivši predsjednik Uprave HŽ holdinga Davorin Kobak i bivša direktorica HŽ-ove tvrtke Agit Biserka Robić uzimali su deset centi provizije po prevezenoj toni robe dok sam ja dobivao pet centi - tvrdio je Sarić u USKOK-u. Proviziju od deset centi po toni prevezene robe imali su i šefovi Željeznica Republike Srpske Srećko Šaran i Federacije BiH Ekrem Hastor, tvrdi Sarić. No, dio "kolača" uzimali su i drugi. Novac od provizija korišten je i za podmićivanje na terenu, a o tome svjedoči i primjer kontejnerskog vlaka na relaciji Rijeka-Beograd.

- Vlak u sedam dana mora dostaviti robu i vratiti kontejnere u Rijeku. Ako se to ne napravi za svaki dan kašnjenja plaća se ležarina od 50 dolara. Da se vlak ne zadržava i prođe brže trasu plaćale su se provizije, posvjedočio je Sarić.

Kobak je tijekom pregladavanja snimke uglavnom glavu držao pognutu dok je Robić listala papire i sve pomno bilježila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...