Obavijesti

News

Komentari 355

Od ponedjeljka se zatvaraju sve škole i fakulteti, slijede i vrtići

Od ponedjeljka se zatvaraju sve škole i fakulteti, slijede i vrtići
1

Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, no nastave kao što je sada, neće biti - rekao je Plenković, a isti režim vrijedi za vrtiće, samo što će odluku donijeti jedinica lokalne samouprave

VIDEO

Nakon što se broj zaraženih u Hrvatskoj popeo na 31, premijer Andrej Plenković sastao se ponovno u petak u Banskim dvorima sa svim ministrima i Stožerom civilne zaštite zbog situacije s koronavirusom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon sastanka je na konferenciji za medije pozvao građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih preporuka Stožera te obznanio da se, po uzoru na Istarsku županiju i trećinu zemalja EU, od ponedjeljka zatvaraju sve škole od ponedjeljka na dva tjedna. Što se tiče vrtića i fakulteta, isti je režim, ali odluku donose jedinice lokalne samouprave. Škole i vrtići bit će otvorene za one čiju djecu nema tko čuvati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Učenici od 1. do 4. razreda pratit će nastavu putem posebnih emisija na HRT3 te putem Sportske televizije. Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Ako roditelji nisu u mogućnosti osigurati da dijete bude doma, neka dovedu dijete u školu. Nastavnici će biti u školama. Dakle, ako djeca nemaju gdje biti, ako roditelji ne mogu osigurati, djeca mogu doći i u vrtić i u školu - naglasio je Plenković.

Na pitanje hoće li se osigurati naknada roditeljima koji nemaju kome ostaviti djecu, pa neće moći na posao, Plenković je ponovio kako će škole biti otvorene pa djecu mogu dovesti u školu.

- Ovako iskrojeni pristup je najbolji - rekao je.

Apelirao je i na sugrađane starije dobi iznad 70 godina da budu posebno oprezni, da se ne izlažu jer su najrizičnija skupina. 

Ministar financija Zdravko Marić nakon ovog sastanka, odmah je odjurio na drugi s predstavnicima iz gospodarstva i maloprodajnih lanaca.

- Molimo vas, nema razloga za paniku i navalu na dućane i da se rade zalihe koje su disproporcionalne - rekao je Plenković dodavši kako će se poduzeti mjere da se osigura likvidnost tvrtki te će se odgoditi plaćanje poreza na dobit i dohodak i doprinosa.

- Idućeg tjedna pripremit ćemo izmjene nekoliko zakona koje ćemo uputiti u Sabor da ih u žurnoj proceduri usvoji - rekao je.

Marić je decidirano rekao da nema opasnosti da će nestati namirnica u trgovinama i da su u stalnom kontaktu s maloprodajnim lancima, te da nema potrebe da građani rade zalihe.

Plenković je dodao i kako sada stvari stoje, izbori u HDZ-u neće se odgađati. I dalje stoji da će biti u nedjelju 15. ožujka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 355
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović