Obavijesti

News

Komentari 126

SDP: HDZ koristi domoljubnu patetiku kao opijum za narod

SDP: HDZ koristi domoljubnu patetiku kao opijum za narod
7

Činjenica je da ova Vlada radi velik i naporan posao, a idemo u dobrom smjeru, mi smo Vlada svih građana, a ne skupina koje imaju posebne interese, kaže Mrsić

VIDEO

Na izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a Primorsko-goranske županije u Čavlima okupljenim članovima svoje stranke obratili su se predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina i dio ministara te visokih dužnosnika SDP-a. 

- Stranku čine ljudi i bez drugarstva ne može se mnogo napraviti. Ne mislimo ni mi svi isto, sukobimo se, ali brzo to nestane zbog ostvarivanja programa ljevice, to je ono što nam svima treba - rekao je Komadina predsjednik primorsko-goranskog SDP-a i kandidat za župana PGŽ-a. Nakon njega je za govornicu došao aktualni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji se pritom pohvalio da ga birači nisu zaboravili proteklih 13 godina, te da se nada kako neće ni sada. Obersnel je istaknuo kako je ulazak u Europsku uniju izazov i prilika, jer je to šansa da se ponovno oživi riječki prometni pravac.

- Nakon izgradnje riječke luke i željeznice prije 140 godina nakon dugo vremena je ova Vlada, uz izuzetak Račanove, prepoznala ovaj kraj kao stratešku poziciju za razvoj Primorsko-goranske županije i cijele Hrvatske. Imamo ljude koji su dokaz da mogu uspješno voditi gradove, općine i nikada nismo prekidali investicijski ciklus, koliko god bilo teško zatvoriti proračun - istaknuo je Obersnel da su to bitne stvari koje će jamčiti prosperitet. 

Nakon izgradnje riječke luke i željeznice prije 140 godina nakon dugo vremena je ova Vlada, uz izuzetak Račanove, prepoznala ovaj kraj kao stratešku poziciju za razvoj

Gradonačelnik Rijeke je istaknuo kako je upravo u njegovom gradu na posljednjim izborima za Europski parlament lista SDP-a i koalicijskih partnera dobila 49 posto glasova od izašlih birača, te je istaknuo kako ne sumnja u rezultat lokalnih izbora. Željko Jovanović je rekao kako on radi u resoru koji je složen i težak, te da prepreke s kojima se susreće nadilaze stranačke pripadnosti, nego ih guraju razne interesne grupacije i s lijeve i s desne strane.

U toj stranci su ruka na srcu važniji nego ruka u tuđem ili državnom džepu. Mi na svojim listama nemamo ljude koji su imali ruke u tuđim džepovima, kaže Jovanović

- Mi smo zemlja apsurda i političke iracionalnosti to dokazuje da je stranka koja je imala najviše korupcijskih afera dobila na posljednjim izborima. Baza glasača te stranke u kojoj se domoljubna patetika koristi kao opijum za narod, dokaz su hrvatske političke iracionalnosti - rekao je Jovanović i zaključio kako to znači da oni u SDP-u zbog toga moraju više raditi.

-U toj stranci su ruka na srcu važniji nego ruka u tuđem ili državnom džepu. Mi na svojim listama nemamo ljude koji su imali ruke u tuđim džepovima - uvjeren je ministar obrazovanja znanosti i sporta. Mirando Mrsić je rekao da iako tek trebamo ući u Europsku uniju, Europa već živi svugdje gdje je SDP već na vlasti. Po njemu su Rijeka i Primorsko-goranska županija svijetli primjeri transparentne vlasti. 

- Činjenica je da ova Vlada radi velik i naporan posao, ali idemo u dobrom smjeru, mi smo Vlada svih građana, a ne malih skupina koje imaju posebne interese. Na tržištu rada počeli smo zapošljavati, počele su investicije, potreban nam je rast od dva posto da bi Hrvatska krenula naprijed, mi nećemo pokleknuti - objasnio je Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava. Slavko Linić je poručio da je pred članovima SDP-a još 19 dana susreta i razgovora s građanima te da ne smiju dozvoliti da oni koji su pljačkali budu glasniji od njih.

Mi nismo iznevjerili svoje birače, nismo ratovali, svađali se oko imovine, čuvali smo tu imovinu, čuvali je i stavili u funkciju hrvatskih građana za vrijeme rata, rekao je Linić

- Ovaj kraj je već danas dio Europe, a već sutra će biti uspješni dio Europe - to je naš posao, uvjeriti birače. Mi nismo iznevjerili svoje birače, nismo ratovali, svađali se oko imovine, čuvali smo tu imovinu, čuvali je i stavili u funkciju hrvatskih građana za vrijeme rata. Nakon rata nismo krenuli pisati knjige nego smo se brinuli kako otvoriti radna mjesta, to smo radili, da ovaj kraj bude dio Europe - izjavio je ministar financija. Linić je nastavio kako oni koji su pljačkali osam godina danas siju strah te je dodao kako svi u javnom sektoru imaju male plaće jer se godinama kralo i otimalo. Na kraju svog govora Linić je zamolio da se minutom šutnje oda počast pokojnom Ivici Račanu, kojem je u ponedjeljak obljetnica smrti.

Na početku se okupljenima obratio ministar zdravlja Rajko Ostojić i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

- Došli smo se nakloniti vama u SDP-u Primorsko-goranske županije, učili smo od vas o solidarnosti, pokazali ste kako solidarnost i multikulturalnost može utjecati na cijelu zajednicu - kratak je bio Ostojić. Davor Bernardić je Primorsko-goransku županiju nazvao kolijevkom socijaldemokracije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.