Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
41 komentara

SDP u Saboru: Izbori u stranci HDZ-u ispred interesa države

Na dnevnom redu Sabora je 90 posto oporbenih prijedloga, Vlada više ne radi, dakle ovo je 'game over, gotova priča - rekao je Siniša Hajdaš Dončić

Zagreb: Konferencija za medije kluba zastupnika SDP-a
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
41 komentara

Saborski zastupnici SDP-a u četvrtak su ocijenili da Vlada ne radi ništa i da HDZ još jednom pokazuje da su im njihovi unutarstranački izbori ispred interesa Hrvatske koja je, kažu, talac HDZ-a zadnjih 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Potpredsjednik Sabora i zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić na konferenciji za novinare u Saboru istaknuo je da Vlada već više od mjesec dana ne radi ništa i da se do izbora ne namjerava baviti ničim.

- Na dnevnom redu Sabora je 90 posto oporbenih prijedloga, Vlada više ne radi, dakle ovo je 'game over, gotova priča - rekao je Hajdaš Dončić.

Njegov stranački kolega Saša Đujić ustvrdio je da je, ako se sutra ne bude glasalo ili se bude glasalo djelomično ili u nekom trenutku padne kvorum, onda stvarno upitno ima li ova Vlada uopće većinu i kada će više završiti to putovanje Vladinim brodom u krivom smjeru.

Da Vlada ne radi ništa, potvrđuje i činjenica da se Vlada ni nakon tri tjedna, kada je opet na dnevni red došao naš Zakon o pobačaju, ponovno nije očitovala i ne želi se očitovati niti su na raspravu poslali predstavnika Vlade. Tražimo da se o tome raspravlja i da se Vlada o tome očituje, a HDZ još jednom pokazuje da su im njihovi unutarstranački izbori ispred interesa Republike Hrvatske, rekao je Đujić.

Zagreb: Konferencija za medije kluba zastupnika SDP-a | Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dodao je da ne može Hrvatska biti talac HDZ-a zadnjih 30 godina, a da oni svaki novi dan pokazuju svojim primjerima da je to upravo tako.

I dalje ćemo inzistirati na onome što ankete pokazuju - da 80 posto građana Hrvatske smatra da žena mora imati pravo na izbor, i na tragu toga, kao i odluke Ustavnog suda, SDP je izradio svoj prijedlog, a Vlada već mjesec dana opstruira tu raspravu, napomenuo je.

Dodao je da iz Vlade nema nikakvih rješenja ni zakonskih prijedloga koja su žurna, kao ni Zakon o brdsko-planinskim područjima.

Godinu dana Vlada nije u stanju donijeti plan razvoja koji bi potaknuo neke mjere. Vlada ne radi ništa, u Saboru imamo folklor i nema nikakvih rješenja. Bave se predsjedanjem Vijećem Europske unije gdje pričaju jedno, a zakonskih inicijativa ili nema ili rade suprotno od onoga što premijer Plenković govori, naglasio je Đujić.

Zagreb: Konferencija za medije kluba zastupnika SDP-a | Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Komentirajući sutrašnje glasanje o razrješenju dosadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, o čemu će glasati i zastupnici pod istragama i procesima, Đujić je ocijenio da je riječ o lošem sustavu i Vladi koja nema odlučnosti reći da nešto ne valja i da to treba osuditi.

Vladajući su Jelenića u nedavnoj raspravi o izvješću o njegovu radu hvalili, a sada ga, kaže, zanima kako će sutra glasati, hoće li njegov rad ocijeniti lošim samo zato što su u tjedan dana saznali da je mason.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message