Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
100 komentara

Sedam godina se borimo i onda nam daju mrvice. Žalit ćemo se

'SJELI' NOVCI: Očajne radnice tvornice Kamensko su u srijedu na bankomatu vidjele da im je isplaćeno nekoliko puta manje novca nego što im je obećano

Foto: Borna Filic/PIXSELL
100 komentara

Pogledajte! Lijepo piše da sam trebala dobiti 10.700 kuna, a dobila sam samo 3500 kuna. Najviše me boli što nema nikakvog obrazloženja, rekla je Đurđa Grozaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Očaj radnica bivše tvornice Kamensko: Nakon sedam godina dobile su mrvice Reporterka: Iva Milotić

Posted by 24sata on 27. rujna 2017

Predsjednica Udruge Kamensko u srijedu je očajavala zajedno s ostalim radnicama bivše tvornice koja je propala prije sedam godina. Nakon višegodišnje pravne bitke, u srpnju ove godine, na Trgovačkom sudu u Zagrebu održano je završno ročište vjerovnika u slučaju Kamensko. Prema završnom računu, trebale su biti isplaćene u iznosu od 15 posto od 6,1 milijun kuna, koliko je ostalo nakon što su se isplatili banka i stečajni upravitelj. Ta ih je vijest tad šokirala, baš kao i sutkinju koja je pročitala presudu.

- Očekivala sam da ćete biti namirene u iznosu 100 posto - rekla je sutkinja radnicama.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Jedva su se uspjele pomiriti s nepravdom koja im je nanesena, a onda je u srijedu uslijedio novi šok - neće dobiti ni toliko. Za Đurđu je 15 posto trebalo značiti 10.700 kuna, a za radnika Tomislava Roginu 7300 kuna. Dobio je 143 kune. U tvornici Kamensko radio je 25 godina.

Gotovo istu priču ispričale su nam sve radnice koje smo jučer posjetili u njihovoj radnji na zagrebačkoj Knežiji. Dobile su tek mrvice.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Pala sam u nesvijest kad sam vidjela iznos na bankomatu. Uopće ne znam tko mi je pomogao da ustanem. Stečajnog upravitelja nisam nazvala samo zato što sam srčani bolesnik i mislim da bi me od bijesa izdalo srce - rekla je Grozaj.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Poručila je da se ni ona ni ostali radnici neće predati, nego će podići novu tužbu, a na kraju se žaliti sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Podsjetimo, oko 20 radnica Kamenskog su 19. rujna 2010. počele štrajk glađu jer pet mjeseci nisu dobile zadnje tri plaće. Uslijedili su stečaj, pa burza. Bez posla je tad ostalo 426 ljudi.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message