Obavijesti

News

Komentari 41

Sedam žena iz Zmijavaca na izbornoj listi Milana Todorića

Sedam žena iz Zmijavaca na izbornoj listi Milana Todorića
6

LOKALNI IZBORI 2017.: Lidija Gudelj kaže kako im je dosadilo čekati da se konačno nešto napravi u Zmijavcima. Zato su uzele stvar u svoje ruke. S tim se slažu i ostale

VIDEO

Željeli smo pokazati svima da možemo te da naša općina zaslužuje bolje i više. Reklo nam je to sedam žena koje su se prijavile na nezavisnoj listi za općinu Zmijavci. To je jedina lista u Imotskoj krajini na kojoj dominiraju žene. Nositelj liste je Milan Todorić Migo.

Bolji život za sve

- Daleko od toga da nemamo veze s politikom i da je ne pratimo kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini, ali se politikom nismo nikad bavile, a evo ona se sad bavi s nama. Uplašili su se sedam žena, zovu i traže, ma doslovno naređuju i uvjetuju za koga treba da se glasa u nedjelju. Idu od kuće do kuće. A mi im i sad poručujemo da ovo nisu državni izbori, da su ovo lokalni izbori i da mi nemamo stranačku mašineriju, a ponajmanje nudimo prazna obećanja - rekla nam je prva na listi Marija Šabić.



Lidija Gudelj kaže kako im je dosadilo čekati da se konačno nešto napravi u Zmijavcima. Zato su uzele stvar u svoje ruke. S tim se slažu i ostale. Sedam kandidatkinja ima 15-ero djece.

- U zadnjih godinu dana iz općine Zmijavci odselilo se gotovo tridesetak mladih obitelji. Ali ne kao u prošlosti kad su naši ljudi odlazili na bauštelu u Njemačku i kad su otišli samo muževi, a žene ostajale s djecom na kućnom pragu. Sad su poveli sa sobom obitelji, a to znači da su se odselili zauvijek iz ovih krajeva. Odselili su se jer nemaju od čega živjeti. Dosadilo nam je čekati da se nešto napravi. Vrtić nam radi samo do 13 sati. U njemu je namještaj star 19 godina. Nemamo ni najobičnije stajalište za đački autobus, nema nikakvih dodatnih sadržaja za djecu, mlade, nema proizvodnih pogona... Osim prosvjete i zdravstva, sve je ugašeno i opustošeno - dodaje Marica Šabić.

Sve imaju podršku muževa i sve su uspješne u svojem poslu. Objašnjavaju da im bračni parteri, uz moralnu, daju i materijalnu podršku jer nemaju stranačku blagajnu u koju mogu zavući ruku.

Skromna kampanja

- Naša kampanja je novcem siromašna, ali smo zato bogate duhom, idejama i programima kako pomoći našoj općini i svim njezinim žiteljima. To je ono što njima nedostaje. Najlakše je sjediti u toploj fotelji i brojiti dane od izbora do izbora, a vidi se koliko je to udobno - kaže Gordana Šabić Todorić.

Nositelj liste i kandidat za načelnika Milan Todorić Migo kaže kako bi bio najsretniji da je mogao staviti svih jedanaest žena, koliko je vijećnika u općinskom vijeću, da ga zakon nije sprečavao.



- Žene mogu sve, one su poduzetnije, jače, hrabrije, pa ako hoćete - za svoje ideale spremne su mijenjati svijet. I zato ih podržavam - poručuje Milan. Njegove političke partnerice kažu da su bez obzira na rezultat nedjeljnih izbora već sad uspjele jer je njihova kandidatura pobjeda i slavlje demokracije.

Moćna alternativa

- Pozivamo sve žene, jer znamo da ih ima još mnogo, da nam se pridruže, jer zajedno smo jače i možemo više. Sad kad smo se pojavile kao alternativa na izborima, vidimo koliko je velika želja za vlašću u glavama naših protivnika, a nama je cilj služiti na dobrobit naše općine - poručuju složne Zmijavčanke.

S lijeva na desno:

Marija Šabić (31)
Stručna pristupnica ekonomije

Mihaela Todorić (30)
Volonterka koja pomaže starijim osobama

Ivana Karoglan (24)
Završila srednju obrtničko-industrijsku školu

Marica Šabić (34)
Profesorica hrvatskog jezika i povijesti

Gordana Šabić Todorić (48)
Voditeljica sportsko rekreacijske udruge

Lidija Gudelj (32)
Završila frizersku školu. Nezaposlena

Anđelka Mrkonjić (43)
Majka troje djece sa statusom njegovateljice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...