Obavijesti

News

Komentari 126

Putin uvodi novo pravilo za neprijateljske zemlje? SAD: Rusi su pretrpjeli 100.000 žrtava

Putin uvodi novo pravilo za neprijateljske zemlje? SAD: Rusi su pretrpjeli 100.000 žrtava

Jedna je osoba poginula, a tri su ranjene noću na ponedjeljak u ruskim bombardiranjima južne ukrajinske regije Herson, objavila je lokalna vojna uprava

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.34

Rusija optužila Ameriku da je nedemokratska

Veleposlanstvo Rusije u SAD-u tvrdi da "američki demokratski slogani nisu vrijedni papira na kojem su napisani". Ovaj komentar veleposlanstva na Twitteru dolazi nakon što Rusija tvrdi da SAD danas nije "osudio zločine ukrajinskih nasilnika u Odesi".

22.42

Rusija, Bjelorusija i Iran nisu pozvani na Charlesovu krunidbu

Britanija nije poslala pozivnice za krunidbu kralja Karla III. čelnicima Rusije, bjelorusije, Irana, Mjanama, Sirije, Afganinstana i Venezuele, kazao je u utorak britanski izvor.

Na svečanost su pozvani šefovi država i vlada zemalja s kojma Velika britanija ima pune diplomatske odnose. 

Pozvani su i predstavnici britanskih teritorija i prekomorskih teritorija.

Pozivnice su poslane i visokim diplomatima, ali ne i šefovima država Sjveverne Koreje i Nikaragve. 

22.00

Rusi o iskakanju vlaka iz tračnica: 'To je sabotaža!'

Sabotaža je uzrok iskakanja teretnog vlaka iz tračnica drugi dan za redom u ruskoj oblasti Brjansk na granici s Ukrajinom, priopćile su u utorak Ruske željeznice.

U priopćenju kompanije navodi se da je uzrok nesreće "neovlašteno miješanje".

U ponedjeljak je, u istoj oblasti, nakon eksplozije također iskočio jedan vlak iz tračnica, rekao je guverner Brjanske oblasti koja graniči s Bjelorusijom i Ukrajinom. 

Ruski dužnosnici kažu da su skupine proukrajinske sabotaže izvele višestruke napade takve prirode otkako je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022.

- Neidentificirana eksplozivna naprava aktivirala se kod željezničke postaje Snežeckaja. Nema žrtava. Rezultat je iskakanje lokomotive i nekoliko teretnih vagona - objavio je guverner regije Brjansk Aleksander Bogomaz na Telegramu.

Željeznička stanica Snežeckaja nalazi se jugoistočno od Brjanska. 

Prema izvješćima, vlak koji je u ponedjeljak iskočio s tračnica prevozio je naftu i drvne proizvode i oko šest od 60 vagona ležalo je prevrnuto u jarku.

Iskliznuće vlaka dogodilo se nekoliko dana pošto je napad dronom izazvao požar u skladištu goriva u lučkom gradu Sevastopolju na Krimskom poluotoku koji su 2014. okupirale ruske snage.

Ti se incidenti smatraju pokušajima prekidanja ruskih linija opskrbe gorivom i streljivom dok se Ukrajina priprema za protuofenzivu koja se očekuje sljedećih dana.

21.32

Teretni vlak u Rusiji iskočio nakon eksplozije bombe

Nakon eksplozije bombe, teretni vlak u Rusiji iskočio je iz tračnica. Guverner Brjanske oblasti u Rusiji je potvrdio kako je detonacija bombe uzrokovala iskakanje teretnog vlaka. Naveo je kako je 20 vagona izletjelo s pruge. 

20.57

Američki veleposlanik u Kini: 'Kina treba natjerati Rusiju da prestane bombardirati Ukrajinu'

Američki veleposlanik u Kini Nicholas Burns rekao je da bi "bilo od pomoći kada bi Kina natjerala Rusiju da prestane bombardirati ukrajinske škole, ukrajinske bolnice i ukrajinske stambene zgrade", izvijestio je CNN.

- Ono što trebamo vidjeti od Kine je da gurne Rusiju da povuče svoje trupe kako bi Ukrajina mogla dobiti natrag sav svoj teritorij i ponovno biti potpuno suverena u svim aspektima te riječi - rekao je Burns.

Telefonski razgovor između kineskog predsjednika Xi Jinpinga i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog nazvao je "dobrim prvim korakom".

- Željeli bismo vidjeti da Kina bude mnogo oštrija u svojim savjetima Rusima - rekao je, pozivajući na "akcije za okončanje rata što je prije moguće pod uvjetima, naravno, koje ukrajinska vlada može prihvatiti".

Burns je također rekao da SAD nije vidio dokaze da Kina pruža smrtonosnu vojnu pomoć Rusiji, ali ju je nadzirao.

Komentari 126