Obavijesti

News

Komentari 109

Ukrajinci u napadu na Kijev uništili jedan dron; Moskva okrivila SAD za napad na Kremlj

Ukrajinci u napadu na Kijev uništili  jedan dron; Moskva okrivila SAD za napad na Kremlj

Vođa plaćeničke ruske vojne skupine Wagner Jevgenij Prigožin rekao je u srijedu da vjeruje kako je obećana ukrajinska protuofenziva već započela te da njegove snage promatraju pojačanu aktivnost duž fronte

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.24

Dužnosnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN-a sastat će se u Istanbulu kako bi razgovarali o žitnom koridoru

UN, Turska, Rusija i Ukrajina sastat će se u Istanbulu 5. svibnja kako bi razgovarali o žitnom koridoru, rekao je u četvrtak turski ministar nacionalne obrane Hulusi Akar.

Nakon sastanka izaslanstava, zamjenici ministara okupit će se sljedeći tjedan u Istanbulu, rekao je Akar. Dogovor o koridoru žita trebao bi završiti 18. svibnja, a razgovori imaju za cilj njegovo produljenje.

- Dojam koji smo stekli sa sastanaka je da će ti radovi rezultirati pozitivnim ishodom. Radimo za to, težimo tome- rekao je dužnosnik.

 

21.11

Ukrajina kaže da je u napadu na Kijev oboren neprijateljski dron

Šef ureda predsjednika Volodimira Zelenskog kaže da je u Kijevu oboren neprijateljski dron.

Andrej Jermak nije dao više detalja u objavi na Telegramu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je požar izbio u četvrti Solomyanskyi na zapadu grada. 

Sergej Popko, šef gradske vojne uprave Kijeva također je izvijestio da je oboren dron. Nije bilo riječi o žrtvama ili šteti.

19.32

SAD: Malo je izgledno da će Rusija koristiti nuklearno oružje

24sata

Vrlo je malo izgledno da će Rusija koristiti svoje nuklearno naoružanje, rekla je u četvrtak šefica američke Nacionalne obavještajne službe Avril Haines.

„To je veoma malo izgledno, takva je naša trenutna procjena“, rekla je Haines odboru Senata za oružana pitanja, ne pojasnivši na čemu se procjena temelji.

Više pročitajte OVDJE.

18.01

Gradonačelnik Odese u pritvoru, osumnjičen za pronevjeru

24sata

Ukrajinski državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije objavilo je u četvrtak da je gradonačelnik Odese Henadi Truhanov pritvoren u vezi s istragom o sumnji na korupciju. 

Truhanov je izabran za gradonačelnika crnomorskoga lučkoga grada 2014. i pod istragom je od 2017. zbog optužbi za pronevjeru koje je negirao.

Tužitelji su rekli na aplikaciji za poruke Telegramu da mu je određen pritvor jer nije platio  jamčevinu u visini 836. 590 dolara.  

Više pročitajte OVDJE.

17.38

SAD odbacio ruske optužbe da iza napada dronovima na Kremlj stoji Washington

24sata

Sjedinjene Države u četvrtak su odbacile optužbe da iza napada dronovima na Kremlj stoji Washington i za takvu tvrdnju Moskve rekle su da je laž.

Očito je da se radi o suludoj tvrdnji. SAD nema ništa s tim. Čak ni ne znamo što se točno dogodilo, ali vas uvjeravam da SAD nije u tome imao nikakvu ulogu", rekao je za CNN glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby.

Također je rekao da SAD ne potiče niti pomaže Ukrajini da vrši napade izvan svojih granica i ne odobrava napade na pojedinačne lidere.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 109