Obavijesti

News

Komentari 244

Zelenski obećava da će vratiti ukrajinsku zastavu na Krim: 'To je naša zemlja. Naš narod'

Zelenski obećava da će vratiti ukrajinsku zastavu na Krim: 'To je naša zemlja. Naš narod'

Poljaci su dostavili Ukrajini prve tenkove Leopard 2, a Rusija je zatim zaustavila dotok nafte prema Poljskoj. Počela je operacija slanja 14 hrvatskih transportnih helikoptera Ukrajini

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.00

Šef CIA-e: Putin je presamouvjeren da će njegova vojska pokoriti Ukrajinu

Šef CIA-e William Burns rekao je u nedjelju da je ruski predsjednik Vladimir Putin 'previše uvjeren' u sposobnost svoje vojske da pokori Ukrajinu.

Burns je u televizijskom intervjuu rekao da je šef ruskih obavještajnih službi na njihovom sastanku u studenom pokazao 'osjećaj drskosti i oholosti' koji odražava Putinova vlastita uvjerenja 'da može natjerati vrijeme da radi za njega, da 'vjeruje da može samljeti Ukrajince i iscrpiti njihove europske saveznike kada nastupi politički umor', prenosi DPA.

Taj razgovor, u kojem je Burns upozorio na posljedice ako Rusija rasporedi nuklearno oružje u Ukrajini, bio je 'prilično obeshrabrujuć', rekao je Burns.

19.46

Njemačka: Putin koristi cyber napade kao ključan faktor u ratu protiv Ukrajine

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser upozorila je na 'ogromnu opasnost' od ruskih sabotaža, dezinformacija i špijunskih napada, rekavši da je ruski predsjednik uložio ogromne resurse u kibernetičke napade kao ključni dio svog napadačkog rata.

- Zabrinutost oko kibernetičke sigurnosti pogoršana je ratom. Napadi proruskih hakera su se povećali, rekla je Faeser u intervjuu za novinsku mrežu Funke Mediengruppe, prenosi Guardian.

18.58

Ruska online banka najavila protumjere na sankcije EU

Ruska internetska banka Tinkoff, koju vodi TCS Group Holding, priopćila je da će obustaviti trgovanje u eurima od ponedjeljka nakon uvođenja daljnjeg niza sankcija EU-a koja zahvaća i tu banku, javlja Reuters.

Iz Tinkoffa dodaju kako to neće utjecati na trgovanje drugim valutama, a u zasebnoj izjavi najavili su i protumjere za sankcije koje bi omogućile prijenos imovine na novu tvrtku koja nije sankcionirana u roku od tri tjedna.

17.47

Zelenski se sastao sa saudijskim ministrom vanjskih poslova

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se sa princom Faisalom bin Farhanom Al Saudom, saudijskim ministrom vanjskih poslova, objavio je Suadi Gazette.

17.14

Zelenski pokazao svoj improvizirani smještaj novinarima

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pokazao je televizijskim novinarima privremeni smještaj u kojem, kako kaže, živi od početka rata, piše u nedjelju agencija dpa.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

24sata

 

Komentari 244