Obavijesti

News

Komentari 2

Šef zagrebačke Čistoće: 'Imamo problem sa zapošljavanjem'

Šef zagrebačke Čistoće: 'Imamo problem sa zapošljavanjem'

Visoki obim posla pa to dovodi i do nedostatka kapaciteta, pa je u nekim dijelovima grada preskočen jedan odvoz. Velik dio radnika polako odlazi, a sve teže dobivaju nove, kaže Vić

VIDEO

Šef zagrebačke Čistoće Davor Vić je za Večernji TV komentirao pritužbe građana zbog otpada na cestama grada Zagreba, te rekao kako zadnjih nekoliko tjedana imaju određene operativne probleme oko raspoloživih kapaciteta.

- Visoki obim posla pa to dovodi i do nedostatka kapaciteta, pa je u nekim dijelovima grada preskočen jedan odvoz. Velik dio radnika polako odlazi, a sve teže dobivaju nove - rekao je Vić, pa dodao kako su pokrenuli postupak zapošljavanja. S jedne strane nedostaje komunalnih radnika i vozača, a u administraciji imaju višak.

Rekao je kako je interes za prelazak zaposlenika iz administracije u operativni dio, pa se zbog toga tek sad moglo krenuti u nova zapošljavanja. Zbog pandemije je dosta radnika bilo bolesno i u izolaciji.

- Nakupilo se puno prekovremenih sati i zaostataka godišnjih odmora, pa su i zbog toga kapaciteti dijelom smanjeni. Vozni park se godinama zanemarivao, nisu se kupovala nova vozila. Trenutno je u fazi natječaj za nabavku novih 15 vozila. Nova vozila će imati potpuno automatske i odvojene podizače, što će ubrzati posao, a povećat će se i razina sigurnosti na radu - rekao je šef zagrebačke Čistoće te dodao kako su neka postojeća vozila iz polovice 90-ih, posljednje je isporučeno 2019. godine. Najstarija se uspijevaju popraviti, no sramota je  što ih uopće moraju koristiti. A inflacija je utjecala na cijene rezervnih djelova.

Vić smatra kako interes za ovu vrstu posla nije isti kao prije, pa moraju povećati materijalna prava. Na natječaj se javilo tek 25 ljudi, a cilj je zaposliti 50, zbog toga će natječaj trajati dok ne zaposle svih 50 ljudi.

- Holding je financijski stabilizirao poslovanje i dugovi prema dobavljačima su skraćeni, a jedno su vrijeme bježali od nas jer im se nije mjesecima plaćalo. Sad smo ponovno poželjan partner - Istaknuo je Vić.

Boksevi i podzemni spremnici

Boks koji će se financirati iz pričuve vlasnika zgrada je zapravo način da se onemogući pristup spremnicima za neovlaštene, kaže Vić je kao nužno zlo. Boks je zaštita postojećeg spremnika, svojevrsna nadogradnja, pa će ih zato financiraju korisnici, dok su podzemni spremnici novi sustav koji će financirati Grad. Bokseve i prve podzemne spremnike planiraju postaviti do kraja godine. Tako će novi sustav naplate s vrećicama kreće 1. listopada.

- Previše je godina Zagreb izgubio po pitanju otpada, puno stvari je bilo pauzirano, i sad sve dolazi na naplatu, pa imamo i komunalni nered. Komunalno redarstvo se pojačava i morat će se djelovati i represivno. Televizorima, WC školjkama i bojlerima nije mjesto u spremnicima, nego u reciklažnim dvorištima - rekao je Vić koji smatra da je rok za uvođenje novog sustava naplate 1. listopada optimalan. Jedan od razloga odgode je dane žele mijenjati raspored preko ljeta, pa će se pričekati jesen. Istaknuo je da je napravljeno puno predradnji da sustav bude uspješan, a koje nisu vidljive na terenu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.