Obavijesti

News

Komentari 132

Šeiče Katara, daj nas kupi: Ima palače, jahte, limuzine...

Šeiče Katara, daj nas kupi: Ima palače, jahte, limuzine...
2

Dragi gost u Hrvata: Katarski šeik Tamim jedan je od najbogatijih svjetskih vladara. Vrijeđanje kraljevske obitelji proglasio je kaznenim djelom, vlasnik je PSG-a, a ljeti često boravi u Hrvatskoj

VIDEO

Njegovo osobno bogatstvo procjenjuje se na vrtoglavih 2,5 milijardi dolara, posljednjih pet godina prvi je čovjek Katara. Ima tri žene i dvanaestero djece. On je katarski šeik Tamim bin Hamad Al Thani, a u ponedjeljak je stigao u Lijepu Našu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Tamim je osmi emir Katara, a na čelo te države došao je 2013., sa samo 33 godine, nakon što je njegov otac abdicirao. Prije preuzimanja vlasti bio je predsjednik katarskog olimpijskog odbora, zamjenik zapovjednika oružanih snaga te predsjednik organizacijskog odbora za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. U ponedjeljak je u Hrvatsku doletio Boeingom 747-8, što je prvi put da je zrakoplov tog tipa sletio u našu zemlju. Nedavno je Tamim takav zrakoplov, čija se vrijednost procjenjuje na oko pola milijarde dolara, darovao turskom predsjedniku Erdoganu.

Zagreb: Plenković primio šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija, emira Države Katar

Na putu u Hrvatsku moćnog vladara pratila je kraljevska delegacija u još dva Airbusa. Općepoznato je da Tamim nikad ne putuje sam. Jednom je prilikom u Japan stigao uz svitu s čak deset zrakoplova. Iznimno je ekscentričan i osebujan vladar, a školovao se u Velikoj Britaniji. U mladosti je bio poznat kao buntovnik. Zbog razularena ponašanja punio je naslovnice jer se pijan potukao u londonskom klubu. Velik je zaljubljenik u nogomet i vlasnik francuskog nogometnog kluba Paris Saint-Germain. Oni koji ga poznaju svjedoče kako je konzervativniji vladar od prethodnika, svog oca, šeika Hamada bin Khalifa al-Thanija. Usko je povezan s Muslimanskim bratstvom te pod svaku cijenu želi očuvati nacionalni identitet tradicionalnim islamističkim vrijednostima. Uz to, mnogi kritičari najviše mu zamjeraju ograničavanje ljudskih prava i sloboda. Naime, Tamim je prije četiri godine progurao zakon kojim je vrijeđanje kraljevske obitelji na internetu i društvenim mrežama proglasio kaznenim djelom. Kritičari su taj šeikov potez proglasili golemom preprekom slobodi izražavanja u Kataru.

Prime Minister Theresa May visits Bahrain

- Situacija je takva da nije najlošiji na tom području. Ima i puno lošijih, primjerice vladar Saudijske Arabije, ali tu se zemlju nitko ne usudi dirati zbog njenog enormnog bogatstva. Ipak, Hrvatska je puno manja, a i Katar, tako da manje povređuje ljudska prava. No Tamim i Katar nisu baš saveznici za dobar ugled - smatra politički analitičar Žarko Puhovski.

Katarski emir ima tri žene, Jawahir, Anoud i Nooru. Prva žena ujedno mu je rođakinja u drugom koljenu.

Zagreb: Jandroković primio šeika Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija, emira Države Katar

Tamimovo bogatstvo gotovo je nevjerojatno. Osim vrtoglave vrijednosti osobne imovine, vlasnik je jedne od najskupljih jahti na svijetu, Al-Lusail, čija je cijena 300 milijuna dolara.

U Hrvatskoj se susreo s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Potpisali su osam sporazuma o suradnji na području obrazovanja, obrane, znanosti, sporta i poljoprivrede.

- Do sada od dogovora sa šeicima i sultanima nije bilo ništa, ali to ne znači da ni sad neće biti. On bi simbolično mogao urušiti hrvatski ugled u inozemstvu. Šteta je vjerojatna, a korist malo vjerojatna - kaže Puhovski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije