Obavijesti

News

Komentari 4

Seljaci zbog Đakovštine moraju kupiti svoje brašno

Seljaci zbog Đakovštine moraju kupiti svoje brašno
3

Čak 1600 seljaka iz kraja povjerilo je svoje urode “Đakovštini”. Sada od njih potražuju 18,8 milijuna kuna. Tomislav Brlošić svoj urod im nije predao

VIDEO

Tomislav Brlošić iz Piškorevaca nedaleko od Đakova vjerojatno je jedini seljak iz kraja koji svoj cjelokupni urod žita nije predao na čuvanje u goleme silose “Đakovštine”.
- Ja ću svoju marvu, ženu i desetero djece moći prehraniti. Govorio sam im da će sve propasti i nitko mi nije vjerovao. Svojih tri tone žita sam spremio, kao i uvijek, u okna pa imam za svoje potrebe - priča Tomislav.Njegov susjed i rođak, Antun Brlošić, je kao i svi urod predao na sušenje u silose “Đakovštine”. No urod je netragom nestao. Umjesto da ode u silose podići brašno, kako bi prehranio obitelj, Antun izdvaja posljednje kune da to isto brašno kupi u trgovini. 
- Za četvero djece, suprugu i mene, na dan treba 3-4 kruha. Za to trebamo dva kilograma brašna koje u trgovini stoji 6 kuna - priča Antun čija obitelj živi od 4 krave, koje su godinama hranili krmnim brašnom iz silosa “Đakovštine”. Sad i to mora kupovati.
Antun je dao pet tona pšenice “Đakovštini”, a 1600 seljaka potražuje 18,8 mil. kuna za nestalih 20.000 tona. Direktoru “Đakovštine” Miji Matiću i članu uprave, Paški Gašparu određen je pritvor od mjesec dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku