Obavijesti

News

Komentari 638

Šešelj čestitao četnicima dan oslobođenja srpskog Vukovara

Šešelj čestitao četnicima dan oslobođenja srpskog Vukovara
1

Nakon sramotnog priopćenja na Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Šešelja treba vratiti u Haag, napisao je Ivo Josipović. S njim se složila i Jadranka Kosor

VIDEO

Šešelj kojega je baš uoči obljetnice pada Vukovara, Haški sud pustio na privremenu slobodu, i unatoč svemu što je izgovorio proteklih dana ne misli ga zvati natrag, ne prestaje provocirati. 

Šešelj je srpskim četnicima čestitao dan oslobađanja srpskog Vukovara,a priopćenje je objavljeno na internetskim stranicama Srpske radikalne stranke.

Tekst prenosimo u cijelosti:

'Predsjednik Srpske radikalne stranke i četnički vojvoda prof. dr Vojislav Šešelj čestitao je srpskim četnicima dan oslobođenja srpskog Vukovara.

Na današnji dan prije 23 godine srpski četnici su, nakon tromjesečnih junačkih borbi, oslobodili Vukovar od ustaških paravojnih jedinica. Srpski Vukovar bio je prvi oslobođeni srpski grad, koji je, bez borbe, uz pomoć režima u Beogradu, predat ustaškoj hrvatskoj državi.

Dr. Vojislav Šešelj i njegova Srpska radikalna stranka nikada se neće odreći ni jednog pedlja srpske države i učinit će sve da Republika Srpska Krajina i srpski Vukovar ponovno budu u sastavu Velike Srbije.'

'Vratite ga u Haag'

Nakon sramotnog priopćenja na Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Šešelja treba vratiti u Haag, napisao je na svom službenom Twitter profilu Ivo Josipović reagirajući na provokaciju ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Reagirala je i bivša premijerka Jadranka Kosor koja se slaže s predsjednikom da je Šešelju mjesto u pritvoru.

- Šešelja odmah u Haag nakon današnje poruke koja ubija uspomenu na žrtve, a ruga se razumu, međunarodnim institucijama, pravu i pravdi, napisala je Jadranka Kosor.

- Ovo je prestrašno! Ako ga odmah ne vrate u Haag, Hrvatska mora blokirati sve daljnje pregovore o pridruživanju Srbije EU, napisao je na svom Facebook profilu Dragutin Lesar. 

'Hrvatska mora utvrditi istočnu granicu'

Oštar je bio i Daniel Srb koji je poručio da Hrvatska sad obavezno mora utvrditi istočne granice i pojačati vojne snage.

- Nakon suludih i ratnohuškačkih izjava ne osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja koji danas u svojim izjavama navodi da “on i njegova Srpska radikalna stranka nikada se neće odreći ni jednog pedlja srpske države i učinit će sve da Republika Srpska Krajina i srpski Vukovar ponovo budu u sastavu Velike Srbije” kao nasušna potreba nameće se pitanje redefiniranja odnosa između Hrvatske i Srbije. Do ovog trenutka nismo vidjeli nijednu reakciju iz Srbije koja je osudila ovo i ovakvo ponašanje i to nas jako zabrinjava. Djelimično je to posljedica nikakve ili mlake reakcije hrvatskih tijela vlasti prije svega ministarstva vanjskih poslova koje je olako shvatilo problem na koji je HSP upozoravao kada se pojavila mogućnost da ratni zločinac Vojislav Šešelj bude pušten na slobodu. Zabrinuti smo zbog mogućeg radikaliziranja situacije u susjedstvu koje bi moglo dovesti do destabilizacije u BiH, a i u Hrvatskoj. Hrvatska mora biti spremna na ovakve scenarije i zato Hrvatska stranka prava traži jačanje vojno-sigurnosnih snaga koje će biti spremne odgovoriti na svaki pokušaj ugroze. Tražimo utvrđivanje istočnih granica Republike Hrvatske koje će u velikosrpskom scenariju biti prve na udaru, a time i hrvatski grad heroj Vukovar kojeg neki na istoku ne mogu zaboraviti. Polazeći od rečenog tražimo od Vlade RH redefiniranje prijedloga proračuna  Ministarstva obrane za 2015. godinu koji smanjuje sredstva za obranu i apsolutno povećanje sredstava za Ministarstvo obrane kako bi Oružane  snage RH bile sposobne odgovoriti na svaku moguću ugrozu. Nadalje Vlada RH mora uputiti službenu notu srbijanskim vlastima i tražiti uhićenje ratnog zločinca za kojeg je i u Hrvatskoj podignuto nekoliko optužnica, a ako isto nisu u stanju učiniti Hrvatska mora blokirati predpristupne pregovore Srbije oko ulaska u EU, kazao je Srb, predsjednik HSP-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 638
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa