News

Komentari 0

Šikić: U školama u Zagrebu još nema uvođenja online nastave

Šikić: U školama u Zagrebu još nema uvođenja online nastave

Osvrnula se i na privatna okupljanja, prvenstveno na privatne svečanosti poput krstitki, svadbi i drugih obiteljskih svečanosti rekavši da pokazalo da su to žarišta pandemije

Svaki lockdown podrazumijeva čitav niz restrikcija gospodarskih djelatnosti, nastojimo uravnotežiti gospodarske djelatnosti sa zdravljem, treba naći fini balans, poručila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

Šikić je napomenula da će se sve odluke Stožera striktno primjenjivati i u Zagrebu te da inspekcije već sada provode kontrole rada ugostiteljskih objekata i prate pridržavaju li se oni odluka. 

Što se tiče nastave, Šikić je rekla da je u srijedu bio sastanak s ministrom Fuchsom gdje je razmatran novi model daljnjeg rada u školama. 

- Do daljnjega škole imaju nastavu u obliku modela koji su odabrali. Do daljnjeg nema uvođenja online nastave za sve u gradu Zagrebu - poručila je za RTL Danas

Osvrnula se i na privatna okupljanja, prvenstveno na privatne svečanosti poput krstitki, svadbi i drugih obiteljskih svečanosti rekavši da pokazalo da su to žarišta pandemije te da se ide u tom smjeru da se provode takve kontrole. 

Kako je i najavljeno, Zagreb dobiva i novo mjesto za testiranje u Novom Zagrebu, a Šikić je naglasila da se planira produžiti radno vrijeme mjesta gdje uzimaju brisevi te da razmatraju i o uvođenju prethodnog naručivanja na testiranje kako bi se izbjegle kolone i smanjile gužve. 

Najčitaniji članci