Obavijesti

News

Komentari 14

'Sina sam tjerala van, mislila sam da je potres': Razvalili bankomat i pobjegli s novcem

'Sina sam tjerala van, mislila sam da je potres': Razvalili bankomat i pobjegli s novcem
2

Od jutra na mjestu provale traje očevid kojim se prikupljaju svi dokazi u cilju pronalaska počinitelj. Karlovački policajci još istražuju provalu u bankomat i utvrđuje se koliko je bilo novca u njemu

VIDEO

Čula se jaka detonacija koja je probudila kćer. Na mobitelu je vidjela da je točno 2,13 sati. Ništa drugo nismo niti vidjeli niti čuli, a ubrzo je stigla i policija. Nismo se bojali jer smo na detonacije navikli još iz vremena rata, rekla nam je stanarka zgrade nasuprot koje je u noći na srijedu nepoznati počinitelj raznio i orobio bankomat PBZ-a postavljen u sklopu supermarketa Gavranović karlovačkoj Domjanićevoj ulici.

Pogledajte video: Raznijeli bankomat

Pokretanje videa...

Raznijeli bankomat u Karlovcu 00:47

Čitatelj koji nam je poslao fotografije ispričao je da se čula detonacija i da je sve trajalo nekoliko minuta te da su eksplozijom oštetili vrata i dio trgovine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema fotografijama koje nam je nakon događaja ustupio čitatelj vidi se da su pljačkaši koristili i pur pjenu, kao i da je razvaljen otvor na bankomatu iz kojeg izlaze novčanice.

Razvaljena su i automatska ulazna vrata trgovine kraj kojih je počinitelju ispao i dio novca, kao i stražnji dio bankomata u unutrašnjosti trgovine.

Pretpostavlja se da je počinitelj nakon onesposobljavanja bankomata i provale u trgovinu, iz stražnjeg dijela bankomata u unutrašnjosti trgovine otuđio kasete s novcem i pobjegao. Za sada nije poznat iznos ukradenog novca.

Raznijeli bankomat u Karlovcu: 'Dio novca ostao im je na podu'
Raznijeli bankomat u Karlovcu: 'Dio novca ostao im je na podu'

Od jutra na mjestu provale traje očevid kojim se prikupljaju svi dokazi u cilju pronalaska počinitelja. Policija je izvijestila da je u ranim jutarnjim satima na neutvrđen način nepoznati počinitelj provalio u bankomat.

- U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja na mjestu događaja slijedi očevid i daljnje kriminalističko istraživanje - kažu u policiji. 

- Sve se streslo, mislila sam da je potres. Sina sam tjerala iz stana, a on mi je kazao da se ne radi o potresu već o eksploziji. Nikada se ništa slično ovdje nije događalo u posljednjih 30 godina koliko ovdje stanujemo. Strašno je što se to događa, pogodila nas korona, a sada da se i ovakve stvari događaju - komentirala je druga stanarka koju je iz sna probudila eksplozija. 

Bankomati na meti 

Prije dvije godine, 30. ožujka dvojica počinitelja su oko 2.30 sati u karlovačkoj četvrti Dubovac upumpavanjem plina u kućište bankomata raznijeli bankomat Karlovačke banke i ulazna vrata trgovine Feroterm uz koja je ugrađen bankomat. Nakon eksplozije su ušli u unutrašnjost trgovine, odnijeli kasete s novcem, i pobjegli u srebrnom karavanu.

Obojica osumnjičenika su uhićena, a policija je utvrdila da se radi o pripadnicima uigrane ekipe koja je diljem Hrvatske dizala bankomate u zrak i pljačkala ih čineći ogromne štete.  Naime policija je nakon pljačke bankomata  u kolovozu 2018. u Novigradu uhitila 47-godišnjaka sa zagrebačkog područja koji je osumnjičen za pljačku bankomata u Karlovcu sa 31-godišnjakom s karlovačkog područja koji je također ubrzo nakon toga uhićen.

Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru 47-godišnjaka se tereti da je s još jednom osobom, električnom ručnom bušilicom izbušio tri rupe kod otvora za izbacivanje novca bankomata, nakon čega je kroz dvije rupe ispustio plin u bankomat iz dvije plinske boce, a kroz treću rupu u bankomat ugurao električni kabel, preko kojeg je aktivirao smjesu plinova i izazvao eksploziju. Iz tako otvorenog bankomata uzeo je i odnio ukupno 389.300 kuna, oštetivši banku za taj iznos. 

Provaljivali su u bankomate i ukrali više stotina tisuća kuna
Provaljivali su u bankomate i ukrali  više stotina tisuća kuna

Lani, 5. ožujka u središtu Pisarovini dvojica pljačkaša su oko 1 sat u noći, također vjerojatno plinom, raznijeli bankomat PBZ-a koji se nalazi u prostoru knjižare. Nakon eksplozije su ušli u knjižaru, iz bankomata uzeli kasete s novcem i pobjegli automobilom sive boje u smjeru V. Gorice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a