News

Komentari 239

Sinčić: Bunjac je suspendiran, ja idem u Europski parlament

Sinčić: Bunjac je suspendiran, ja idem u Europski parlament

Nisam očekivao da će se Bunjac ovako ponašati i pozivam ga da prepusti mandat. Suspendirao sam ga, rekao je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić. Bunjac je rekao daće se oko svega obratiti na press konferenciji.

Prije izbora imali smo dogovor da nitko od saborskih zastupnika neće ići u Europski parlament i da će tamo ići Tihomir Lukanić. Međutim, kolega Branimir Bunjac je izigrao taj dogovor i ne želi prepustiti mandat kolegi Lukaniću. Zbog takvog ponašanja, danas sam ga suspendirao. Dok se situacija ne razriješi, ja ću ići u Europski parlament, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Kada je Živi zid predstavljao listu za EU parlament, za zastupnika je bio nominiran prvi na listi, Tihomir Lukanić, a ne Sinčić koji je bio na zadnjem mjestu. No Sinčić je osvojio najviše preferencijalnih glasova i mandat zato pripada njemu. Prema dogovoru prije izbora, mandat je prepustio Bunjcu koji je idući s najviše preferencijalnih glasova, a on je, prema istom tom dogovoru, mandat prepustiti Lukaniću. Međutim, Bunjac to izgleda odbija napraviti.

- Neću ništa komentirati. Obratit ću se o svemu sutra na konferenciji za medije - rekao je kratko Bunjac.

Pogledajte video

 

- Dogovorili smo se i našli alternativno rješenje. Do parlamentarnih izbora ja ću biti u Europskom parlamentu, a onda ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i pozivam ga da poštuje predizborni dogovor i prepusti mandat u EU parlamentu Tihomiru Lukaniću - dodao je Sinčić koji će u EU parlamentu dobivati plaću od 8757 eura bruto.

Sinčić je rekao da će o Bunjčevoj sudbini u stranci odlučivati disciplinska komisija.

- Svi smo se jednoglasno složili da Bunjac mora dati mandat Tihomiru Lukaniću. On to nije učinio i sad ga treći put pozivam da poštuje predizborni dogovor. Pričali smo nekoliko puta, a suspenzija stupa na snagu sutra. Ne želim u Europski parlament, želim da ide kolega Lukanić i sve ću učiniti da se to ispoštuje. Jedina je prepreka gospodin Bunjac - rekao je Sinčić te dodao kako će disciplinska komisija Bunjcu izdati opomenu, zabraniti kandidiranje ili ga izbaciti iz stranke.

Sinčić je dodao da su i u reorganizaciji stranke. Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić novi je međunarodni tajnik, Toni Šunjić novi je glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić će mijenjati Sinčića u Saboru dok se ova situacija ne razriješi, rekao je.

 

 

Najčitaniji članci