Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
239 komentara

Sinčić: Bunjac je suspendiran, ja idem u Europski parlament

Nisam očekivao da će se Bunjac ovako ponašati i pozivam ga da prepusti mandat. Suspendirao sam ga, rekao je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić. Bunjac je rekao daće se oko svega obratiti na press konferenciji.

Zagreb: Živi zid održao konferenciju o mandatima u EU Parlamentu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
239 komentara

Prije izbora imali smo dogovor da nitko od saborskih zastupnika neće ići u Europski parlament i da će tamo ići Tihomir Lukanić. Međutim, kolega Branimir Bunjac je izigrao taj dogovor i ne želi prepustiti mandat kolegi Lukaniću. Zbog takvog ponašanja, danas sam ga suspendirao. Dok se situacija ne razriješi, ja ću ići u Europski parlament, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Kada je Živi zid predstavljao listu za EU parlament, za zastupnika je bio nominiran prvi na listi, Tihomir Lukanić, a ne Sinčić koji je bio na zadnjem mjestu. No Sinčić je osvojio najviše preferencijalnih glasova i mandat zato pripada njemu. Prema dogovoru prije izbora, mandat je prepustio Bunjcu koji je idući s najviše preferencijalnih glasova, a on je, prema istom tom dogovoru, mandat prepustiti Lukaniću. Međutim, Bunjac to izgleda odbija napraviti.

- Neću ništa komentirati. Obratit ću se o svemu sutra na konferenciji za medije - rekao je kratko Bunjac.

Pogledajte video

Tko će iz Živog zida u parlament? Nositelj liste Tihomir Lukanić dao ostavku, Sinčić imao najviše preferencijalnih glasova... Reporter: Ivan Pavić

Objavljuje 24sata Politiko u Utorak, 4. lipnja 2019.

 

- Dogovorili smo se i našli alternativno rješenje. Do parlamentarnih izbora ja ću biti u Europskom parlamentu, a onda ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i pozivam ga da poštuje predizborni dogovor i prepusti mandat u EU parlamentu Tihomiru Lukaniću - dodao je Sinčić koji će u EU parlamentu dobivati plaću od 8757 eura bruto.

Sinčić je rekao da će o Bunjčevoj sudbini u stranci odlučivati disciplinska komisija.

- Svi smo se jednoglasno složili da Bunjac mora dati mandat Tihomiru Lukaniću. On to nije učinio i sad ga treći put pozivam da poštuje predizborni dogovor. Pričali smo nekoliko puta, a suspenzija stupa na snagu sutra. Ne želim u Europski parlament, želim da ide kolega Lukanić i sve ću učiniti da se to ispoštuje. Jedina je prepreka gospodin Bunjac - rekao je Sinčić te dodao kako će disciplinska komisija Bunjcu izdati opomenu, zabraniti kandidiranje ili ga izbaciti iz stranke.

Sinčić je dodao da su i u reorganizaciji stranke. Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić novi je međunarodni tajnik, Toni Šunjić novi je glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić će mijenjati Sinčića u Saboru dok se ova situacija ne razriješi, rekao je.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message