Obavijesti

News

Komentari 567

Sinčić je po stambeni kredit išao u banku koju je prozivao...

Sinčić je po stambeni kredit išao u banku koju je prozivao...
1

'NIKAD TO NE BIH UČINIO' Osnivač Udruge 'Pazite s kim bankarite' Ozren Matijašević kaže da ne zna koji su Sinčićevi razlozi, ali da on ne bi postupio poput šefa Živog zida

VIDEO

Erste banka prevarila je ljude, izjava je to Ivana Vilibora Sinčića iz siječnja 2015. godine, koji je podržao osnivanje Udruge “Pazite s kim bankarite”. Gotovo tri godine kasnije čelnik Živog zida u banci protiv koje je govorio podigao je kredit za kupnju kuće, što je vidljivo iz imovinske kartice. 

- To je problem nedostatka monetarnog suvereniteta zbog čega privatne banke mogu raditi što žele i koje nadzorom novčane mase kredita određuju što će se napraviti, a što ne - izjavio je Sinčić u siječnju 2015. 
Predsjednika Živog zida pitali smo kako to da se odlučio stambeni kredit podignuti u u banci, koju je prije tri godine prozivao. 


- Napišite što želite :) - odgovorio nam je u poruci Sinčić.

'Nisam u njegovoj koži'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Podsjetimo, Udrugu “Pazite s kim bankarite” osnovala je Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) pod vodstvom Ozrena Matijaševića, koji se lani povukao u mirovinu. 


- HURS godinama ukazuje na nepoštenu bitku i kršenje ustavnih prava od strane Erste banke, koja je koristeći se svojom moći otjerala u siromaštvo brojne hrvatske građane, poduzetnike i tvrtke - naveo je tada Matijašević razloge osnivanja udruge. 
Podsjetimo, Sinčić je u imovinskoj kartici naveo da je kuću kupio kreditom u visini od 515.000 kuna, a kamata mu iznosi 4,35 posto.

Kredit će plaćati idućih deset godina, a mjesečna rata iznosi 5300 kuna, što mu ne bi trebalo predstavljati problem s obzirom na to da kao zastupnik mjesečno prima plaću od 16.000 kuna. Sinčić je u prošlosti više puta jasno dao do znanja da prezire banke, no u međuvremenu su on i supruga Vladimira Palfi Sinčić postali roditelji dvoje djece. Kao i ostali građani, kojima primanja to dopuštaju, morao se kreditno zadužiti za rješavanje stambenog pitanja.


- Kupio sam kuću na kredit, kao svi drugi ljudi. Od 2011. govorimo da je kredit jedini način na koji mladi ljudi mogu doći do nekretnine i da sustav u kojem je velik dio kredita neotplativ treba mijenjati - objavio je Sinčić u petak na Facebooku. 
Naveo je kako je kuću platio 600.000 kuna.


- Podigao sam kredit od 515.000 kuna, ostatak sam dao u gotovini, uglavnom jer su mi pomogli roditelji i prijatelji. Jeftinija je od prosječnog dvosobnog stana. Kredit sam dignuo u kunama, to je jedina valuta koju priznajem - naveo je. 
Iako su kupili kuću, Sinčići i dalje žive kao podstanari, a naveo i razloge zašto:


- Kuća je starija, gola cigla, bez priključaka. Ne znam kad ću je urediti ni kad ću se seliti, zasad nije u planu - izvijestio je. 
Napominje i da za kupnju kuće nije koristio “državne subvencije ni povlaštene kredite za mlade, na koje je imao pravo”.


Sinčić: Pišite što vas je volja

- Da se pita mene, svatko bi imao svoj stan ili kuću, a otplaćivali bi je s 20 posto plaće, a ne kao danas 50 posto - izvijestio je Ivan Vilibor Sinčić. Napomenuo je i kako su mu na kuću od 600.000 lupili porez od 23.000 kuna. 


- HDZ i Most. Nisam ga još platio. Meni je to ogroman iznos, a zamislite ljude koji rade za prosječnu plaću. I zato se borim protiv ove kriminalne politike. Ne želim da gulikože uništavaju narod - poručio je Sinčić.
U javnosti kruže priče i kako Ivan Vilibor Sinčić s obitelji navodno živi u stanu svog stranačkog kolege i zastupnika Ivana Pernara. Pitali smo ga je li informacija točna, ali na upit je stigao tek odgovor: “pišite što vas je volja”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 567
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag