Obavijesti

News

Komentari 265

Sinčić: Želimo osvojiti vlast, ali ćemo je morati osvojiti sami

Sinčić: Želimo osvojiti vlast, ali ćemo je morati osvojiti sami

Građani žele promjene. HDZ i SDP ih nisu desetljećima dali. Most se pokazao da ih ne može i ne zna dati. Zato vide nadu u nama i mi ih nećemo iznevjeriti, rekao je Sinčić

VIDEO

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik stranke Živi zid koja je po posljednjem istraživanju Crobarometar treća najpopularnija stranka u zemlji s potporom od 12,4 posto birača, gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Komentirao je rjeting stranke i kazao kako Živi zid očekuje daljnji rast. Kazao je kako u stranci očekuju da će Živom zidu glas dati sve strane, iz svih bazena, a pogotovo neodlučni birači. 

- Mi smo garancija za prave promjene u ovoj zemlji. Građani žele te promjene. HDZ i SDP ih nisu desetljećima dali. Most se pokazao da ih ne može i ne zna dati. Zato vide nadu u nama i mi ih nećemo iznevjeriti - rekao je Sinčić i dodao kako Živi zid želi osvojiti vlast, ali istaknuo da je sve uvjereniji da će vlast morati osvojiti sam. 

'Napravili smo nemoguće i napravit ćemo opet'

Na opasku kako je to nemoguće, Sinčić kaže kako je njegova stranka na predsjedničkim izborima prije tri godine napravio nemoguće kada je on dobio 16,5 posto glasova. 

- Tko je prije tri godine mogao reći da će Sinčić osvojiti 16 i pol posto glasova? Nitko. Prema tome, mi smo već napravili nemoguće i napravit ćemo opet  - rekao je. 

- Možda se pojavi neka treća stranka koja dosad nije sudjelovala u vlasti, s kojom ćemo moći raditi i koja želi istinske promjene. Ove dosadašnje stranke su pokazale da nisu u stanju ništa napraviti jer ne žele i ne znaju to napraviti. Ta koalicija je besmislena i to ponavljam kao dio naše strategije - kaže Sinčić i dodaje kako je koaliranje s SDP-om besmisleno jer ne bi proveli niti jedan segment politike Živog zida. 

'Vidim se na mjestu predsjednika Vlade'

- Je li Most uspio išta provesti od svoje politike? Neke sitne mrvice. Jesu li to reforme koje trebaju Hrvatskoj? Nisu. Nama trebaju krupne promjene, ne mrvice. Živi zid traži krupne promjene - ističe Sinčić. Zalaže se za izlazak Hrvatske iz EU, ali nakon referenduma koji bi proveo, kaže, i za uvođenje eura. 

Na pitanje gdje se vidi u sastavu vlade, Sinčić kaže da se vidi na mjestu predsjednika Vlade i dodaje da će i Ivan Pernar imati bitno mjesto. 

Kazao je kako će se ponovno kandidirati na predsjedničkim izborima 2019. godine ako to bude najbolje za birače Živog zida. 

-  Ako smatramo da je netko drugi bolji kandidat, onda će biti taj drugi. Ovog časa mogu samo reći da ćemo svojeg kandidata svakako imati - kazao je Sinčić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 265
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature