Obavijesti

News

Komentari 6

Sindikalisti Agrokora sastali se s ministricom Martinom Dalić

Sindikalisti Agrokora sastali se s ministricom Martinom Dalić
1

Dalić je istaknula da je Agrokor "bio i ostao privatna tvrtka, a tražbine prema kompaniji imaju isključivo samo vjerovnici i oni vode glavnu riječ i u dosadašnjem procesu i u nadolazećem procesu nagodbe"

VIDEO

Na poziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić, u petak je u tom ministarstvu održan sastanak s predstavnicima sindikata koji djeluju u sklopu sustava Agrokor d.d. na kojem se raspravljalo o aktualnom stanju u tom sustavu i svim njegovim kompanijama te o mjerama koje poduzima izvanredna uprava. 

Na sastanku je sudjelovalo 30-ak predstavnika radnika, izvanredni povjerenik Ante Ramljak i njegovi savjetnici Zvonimir Mršić i Teo Vujčić.

Kako je priopćeno iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, svrha tog sastanka bila je pravovaljana informiranost predstavnika i članova Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, Sindikata trgovine Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata te Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Na početku sastanka potpredsjednica Dalić je istaknula da je Agrokor "bio i ostao privatna tvrtka, a tražbine prema kompaniji imaju isključivo samo vjerovnici i oni vode glavnu riječ i u dosadašnjem procesu i u nadolazećem procesu nagodbe".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sastanku, koji je trajao gotovo dva sata, izvanredni povjerenik Ramljak upoznao je predstavnike sindikalnih središnjica, s čijim se povjerenicima u Agrokorovim kompanijama održavaju redoviti kontakti, s tijekom postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je u razgovoru s predstavnicima sindikata odgovorio na mnoga pitanja radnika.

Nakon prezentiranih podataka i rasprave, predstavnici sindikata složili su se da nema bojazni od gubitka radnih mjesta ni u jednoj kompaniji i da postupak izvanredne uprave ide dobro te su joj dali punu potporu u daljnjem radu, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su