Obavijesti

News

Komentari 48

Sindikalni povjerenik je pod istragom, zloporabio položaj?

Sindikalni povjerenik je pod istragom, zloporabio položaj?
1

Osnovano se sumnja da je u svibnju 2013. godine sklopio u ime sindikata ugovor o pozajmici kojim je trgovačko društvo odobrilo sindikatu pozajmicu od 30.000 kuna

VIDEO

Postoji osnovana sumnja da je muškarac (58) od siječnja 2009. do travnja 2014. godine kao sindikalni povjerenik jednog sindikata, s računa tog sindikata neovlašteno podigao i za sebe zadržao iznos veći od 79.000 kuna.

Ujedno, osnovano se sumnja da je u svibnju 2013. godine sklopio u ime sindikata ugovor o pozajmici kojim je jedno trgovačko društvo odobrilo sindikatu pozajmicu od 30.000,00 kuna, ali je potom za uplatu tog iznosa naveo broj svojeg osobnog tekućeg računa, pa je navedeni iznos uplaćen njemu, a ne sindikatu. Uplaćeni novac je potrošio na osobne potrebe. 

Osim toga, postoji osnovana sumnja i da nije vodio poslovne knjige sindikalne podružnice koje je po zakonu bio dužan voditi.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog počinjenja kaznenih djela pronevjere, zlouporabe položaja i ovlasti i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Neslužbeno saznajemo, jer nam u Odvjetništvu to za sada nisu mogli potvrditi da je pod lupom istražnih radnji bivši sindikalni povjerenik SSSH- a Franjo Veble. On je prošle godine napustio svoju središnjicu, a njegov odlazak objašnjen je kao – tehnološki višak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.