Obavijesti

News

Komentari 32

Sindikat policije traži istragu u policiji zbog slučaja Saucha

Sindikat policije traži istragu u policiji zbog slučaja Saucha
1

Nacionalni sindikat policije nezadovoljan je kako je Služba za unutarnju kontrolu MUP-a obavila nadzor policijskog postupanja na Sljemenu 6. siječnja

VIDEO

Nacionalni sindikat policije nezadovoljan je kako je Služba za unutarnju kontrolu MUP-a obavila nadzor policijskog postupanja na Sljemenu 6. siječnja kada je predstojnik vladina Ureda Tomislav Saucha za vrijeme skijaškog natjecanja "Snježna kraljica" , kako navode, vrijeđao policijske službenike prilikom obavljanja njihovih poslova.

Sindikat zahtijeva kriminalističko istraživanje i utvrđivanje kaznene odgovornosti nadređenih policijskih službenika PU zagrebačke, osobito ulogu načelnika Sektora policije PU zagrebačke Davora Posilovića, za kojega navode da je "smirio" situaciju tako da je udaljio službenike Interventne policije i spriječio ih u daljnjem postupanju prema Tomislavu Sauchi. Saucha je navodno po njegovoj zapovijedi pušten bez alkotestiranja, čime se, kažu u Sindikatu, namjerno propustilo utvrđivanje prekršaja. Traže pokretanje disciplinskog postupka i udaljenje s rukovodeće dužnosti s obzirom da, kako navode, Služba za unutarnju kontrolu MUP-a nije dosad u potpunosti istražila slučaj i utvrdila odgovornost.

Iz Sindikata ističu da je policija trebala primjenjivati odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskom natjecanju "bez obzira na ime i prezime, kao i sam društveni položaj počinitelja".

Sindikat u otvorenom pismu navodi da je tek nakon objave slučaja u medijima Prekršajnom sudu podnesena prijava i to samo za prekršaj protiv javnog reda i mira.

S obzirom da su mediji objavili da je Saucha bio pod vidnim utjecajem alkohola te je vrijeđao policijske službenike i zaprijetio im svojim poznanstvom s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem,  u Sindikatu smatraju vrlo bitnim da se analizira sam tijek komunikacije. Traže da se utvrdi jesu li nakon započetog policijskog postupanja uslijedili pozivi od vrha hijerarhije MUP-a, tj. od rukovodećih policijskih službenika prema podređenim policijskim službenicima, pa i prema samom Davoru Posiloviću ili je on samoinicijativno spriječio daljnje postupanje policije pokušavajući se dodvoriti visokom dužnosniku Vlade RH.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk