Obavijesti

News

Komentari 377

Sindikati Vladi dali ultimatum: 'Danas do 16h želimo ponudu!'

Sindikati Vladi dali ultimatum: 'Danas do 16h želimo  ponudu!'
1

Štrajk prosvjetara ide dalje, naglasili su čelnici sindikata učitelja i zaposlenih u srednjim školama, do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta za 6,11 posto

VIDEO

Danas štrajkaju, podsjetimo, škole u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a u štrajku je 90,17 posto zaposlenika srednjih te 97,01 posto osnovnih škola. 

Sutra nastave nema u Zagrebačkoj, Brodsko-posavskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. 

U četvrtak u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj, a u petak u Gradu Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

A obrazovni sindikati su s Vladom posljednji sastanak imali prije točno tjedan dana, prošlog utorka. Još jedan, na kojem su trebali dobiti njihovu konačnu ponudu trebali su imati u petak, ali ga je Vlada odgodila za ponedjeljak. Ni jučer ga nije bilo pa je ministar rada Josip Aladrović najavio da će biti danas. No, ništa ni od toga pa je sindikatima prekipjelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ministar Aladrović je jučer rekao da će danas biti sastanak i izrekao laž. Ovo je prevršilo svaku mjeru - poručili su čelnici sindikata učitelja i zaposlenih u srednjim školama. 

U utorak štrajk u tri županije, a u srijedu idu na Markov trg
U utorak štrajk u tri županije, a u srijedu idu na Markov trg

Prozvali su ministra i Vladu za laži i obmane i stoga im dali rok danas do 16 sati da im pošalju svoju konačnu ponudu za rješavanje njihovih zahtjeva. 

- Ukoliko Vlada i dalje razmišlja je li 0+0=6 i ne pošalje do tada svoju ponudu, mi ćemo smatrati da je ona od prošlog tjedna konačna i to ćemo poslati školama da se zaposlenici, koji sudjeluju u štrajku, izjasne prihvaćaju li je ili ne. Ovoj sagi iscrpljivanja i igre živaca mora doći kraj - poručili su čelnici Sindikata učitelja i zaposlenih u srednjim školama dodavši kako će rezultate izjašnjavanja imati kroz dva dana. 

Otkrili su i što im je to točno Vlada ponudila na zadnjem sastanku te o čemu će zaposlenici odlučivati.

Nema dobrih vijesti: Zaostatke će odrađivati u dvije smjene?
Nema dobrih vijesti: Zaostatke će odrađivati u dvije smjene?

- A ponuda glasi: Izrada analize cjelokupnog postojećeg sustava plaća u javnim službama u okviru kojeg će biti razmatrani koeficijenti složenosti poslova zaposlenih u osnovnom i srednjem školstvu te znanosti i visokog obrazovanja. U slučaju da do izmjene Uredbe o koeficijentima ne dođe do 1. srpnja 2020., Vlada je spremna pristupiti odgovarajućim izmjenama samo onog djela Uredbe koji uređuje koeficijente zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjeg školstva te znanosti i visokog obrazovanja na način da se isti uveća za dva posto - pročitala je Šprem što im je napismeno dala Vlada podsjetivši kako su i ministri rada i financija jasno rekli da u proračunu nisu osigurana ta dodatna sredstva. 

- Tako da iza ovih riječi stoji upravo 0+0.

Ovo je vrlo neodgovorno prema svim zaposlenicima u sustavu obrazovanja i socijalnim partnerima. Za podcjenjivanje 68.000 zaposlenih netko treba snositi odgovornost - istaknula je.  

U četvrtak neće biti nastave u dvije županije, a u petak u tri
U četvrtak neće biti nastave u dvije županije, a u petak u tri

Sutra, kada se Vlada iznjašnjava u Saboru o amandmanima zastupnika na Državni proračun, sindikati dolaze na Markov trg gdje će podijeliti zastupnicima letke i pisma o svojim zahtjevima. 

 

- Možda se sretnemo s predstavnicima Vlade dok prelaze u Sabor, kad se već ne možemo sresti za pregovarački stolom. I u četvrtak ćemo doći na Markov trg kako bi podsjetili sve te zastupnike kako bi trebali glasati o proračunu ukoliko u njega nisu ugrađena sredstva za selektivni povećanje plaća za zaposlene u osnovnom i srednjem školstvu - dodao je Mihalinec. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 377
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina