News

Komentari 6

Sinu (28) koji se tereti da je udarcima i nožem usmrtio majku odredili istražni zatvor

Sinu (28) koji se tereti da je udarcima i nožem usmrtio majku odredili istražni zatvor

Iz ŽDO-a navode kako se 28-godišnjak sumnjiči da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo. Podsjetimo, žena je pronađena mrtva u stanu u Splitu nakon što je rodbina prijavila da ne mogu s njom stupiti u kontakt

Zbog postojanja osobitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogao počiniti teže kazneno djelo 28-godišnjem muškarcu kojega se sumnjiči da je u stanu u Splitu ubio svoju 64-godišnju majku, određen je istražni zatvor. Žena je pronađena mrtva 23. prosinca, a njezin sin se sumnjiči da je teško ubojstvo počinio u razdoblju između 22. i 23. prosinca.

Kako su izvijestili iz DORH-a, dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika je u suradnji s policijskim službenicima PU splitsko-dalmatinske obavio očevid u stanu u Splitu. Osumnjičenik je doveden na ispitivanje. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog, kako navode iz DORH-a, "postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva".


"Osnovano se sumnja da joj je, u nakani da ju usmrti, udarcima rukama po glavi i tijelu te oštrim predmetom nanio brojne ozljede uslijed kojih je ona preminula", navode u priopćenju iz ŽDO-a. Sucu istrage predložili su da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor što je i prihvaćeno.
Podsjetimo, riječ je o stravičnom ubojstvu na splitskom Kmanu, u Mosećkoj ulici. Policija je došla u stan nakon što je rodbina prijavila kako s njom već nekoliko dana ne mogu stupiti u kontakt. Odmah je uhićen njezin sin.

Najčitaniji članci