Obavijesti

News

Komentari 42

Sirija: Izraelci gađali lokacije u blizini Damaska. U napadu na izbjeglički kamp četvero mrtvih

Sirija: Izraelci gađali lokacije u blizini Damaska. U napadu na izbjeglički kamp četvero mrtvih

Vijeće sigurnosti (VS) Ujedinjenih naroda (UN) moglo bi u ponedjeljak izglasati rezoluciju kojom od Izraela i Hamasa traži da dopuste dostavu pomoći u Pojas Gaze – kopnenim, morskim i zračnim putem

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.07

Hamas: Nema pregovora o taocima dok Izrael ne zaustavi napade na Gazu

Neće biti pregovora o oslobađanju više izraelskih talaca dok Izrael ne prestane napadati ciljeve u Gazi, rekao je dužnosnik Hamasa Osama Hamdan.

"Otvoreni smo za inicijative iz Katara i Egipta o razmjena talaca koja bi zaustavila rat u Gazi," dodao je tijekom konferencije za novinare u Bejrutu. 

Hamas je također objavio video na Telegramu koji prikazuje tri starija izraelska taoca kako mole za njihovo oslobađanje.

Glasnogovornik izraelske vojske opisao je to kao "kriminalni teroristički video".

21.22

Katolička crkva objavljuje slike štete i poziva na prekid 'besmislenog sukoba' nakon što su dvije žene 'ubili izraelski snajperisti'

Jeruzalemski latinski patrijarhat, autoritet Katoličke crkve u Izraelu, opisao je rat u Gazi kao "besmisleni sukob" i pozvao da se završi. 

Izraelski vojnik navodno je ubio dvoje Kršćanke koje su se u subotu sklonile u crkveni kompleks.

Patrijaršija je ranije priopćila da ih je snajperist IDF-a ustrijelio dok su išli do samostana u krugu župe Svete obitelji.

Papa Franjo imenovao ih je kao Nahidu Khalil Anton i njezinu kćer Samar.

Više ih je povrijeđeno, saopćila je Patrijaršija.

Sada je objavio niz fotografija koje pokazuju "ozbiljna oštećenja na strukturama".

Izraelske obrambene snage demantirale su te izvještaje, iako ih je nadbiskup Westminstera, govoreći ranije za Sky News, nazvao 'hladnokrvnim ubojstvima'. 
 

20.38

Jordanski kralj kaže da SAD možeti igrati ključnu ulogu u zaustavljanju izraelske vojne kampanje

Jordanski kralj Abdullah rekao je da Washington može odigrati ključnu ulogu u okončanju izraelske vojne kampanje u Pojasu tako što će se zalagati za trenutni prekid vatre.

Državni mediji izvijestili su da je monarh, vjerni američki saveznik, razgovarao s najvišim američkim generalom, generalom Charlesom Q Brownom, koji je predsjednik Združenog stožera.

Dogodilo se to tijekom posjeta Jordanu i razgovarali su o regionalnom razvoju i ratu protiv terorizma.

20.05

Američki ministar obrane najavljuje multinacionalnu operaciju za zaštitu Crvenog mora

Zajedničke patrole provodit će se u Crvenom moru i Adenskom zaljevu, rekao je američki ministar obrane Lloyd Austin.

Slijedi napade na neke brodove u tom području od strane Huti milicije sa sjedištem u Jemenu, koju podupire Iran, a koja podržava Hamas.

Zemlje koje sudjeluju u inicijativi koju predvode SAD uključuju UK, Bahrein, Kanadu, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Sejšele i Španjolsku.

Kao odgovor na napade, nekoliko multinacionalnih brodarskih kompanija zaustavilo je svoja plovila koja putuju preko Crvenog mora, koje se nalazi uz Sueski kanal, glavnu pomorsku rutu.
 

19.33

Izrael će postupno prelaziti na sljedeću fazu operacija u Gazi

24sata

Izrael će postupno prelaziti na novu fazu svojih operacija u Gazi tijekom koje će se lokalna populacija najprije moći vratiti na sjever obalnog pojasa, rekao je u ponedjeljak izraelski ministar obrane.

"Mogu vam reći da ćemo uskoro moći razlikovati različita područja Gaze", rekao je izraelski ministar obrane Yoav Gallant tijekom zajedničke konferencije za medije sa svojim američkim kolegom Lloydom Austinom u Tel Avivu.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 42