Obavijesti

News

Komentari 1

'Situacija s korona virusom svakog je dana sve gora'

Boro Nogalo iz Stranke s imenom i prezimenom izjavio je u petak u Splitu s konferencije za medije s koalicijskim partnerima, Pametno i Fokus, kako je situacija s koronavirusom svakog dana sve gora i ključni problemi nisu rješavani.

Nogalo, koji je prije pola godine smijenjen s mjesta ravnatelja zagrebačke bolnice Srebrnjak, rekao je da je problema puno, rješenja su moguća, no pitanje je tko će braniti interese građana, a ne stranačke i lobističke interese.

Rekao je kako se na primjeru bolnice Srebrnjak pokazalo da gdje ima volje, ima i načina kako povući novac iz EU fondova i izboriti se za kvalitetniju zdravstvenu skrb ustvrdivši da se takve kažnjava "jer nisu poslušnici i pripadnici Beroševe stranke".

"Naša se koalicija zalaže za jačanje primarne zdravstvene zaštite i za organizaciju multidisciplinarnih specijalističkih poliklinika, kako bi se povećala primarna preventiva i rasteretio bolnički sustav. Držimo da mlade treba prije slati na specijalizacije ne bi li ih se motiviralo da ostanu u Hrvatskoj, a do njihova osposobljavanja treba uključiti i umirovljenike koji to žele", izjavio je Nogalo.

Koalicija za smanjenje lista u bolnicama predlaže da se otvaraju nove ambulante, stimuliraju dnevne bolnice te jednodnevne kirurgije, a čim prije treba omogućiti povlačenje novca iz EU fondova, dodao je.

"Dalmacija je moja rodna gruda i uvijek me žalosti biti ovdje i svjedočiti u što nas pretvara HDZ-ovo stranačko kadroviranje koje traje već desetljećima. Dalmacija zaslužuje bolje od Beroša", zaključio je Nogalo.

'Situacija s korona virusom svakog je dana sve gora'
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca