Obavijesti

News

Komentari 40

Sj. Koreja: Zbog tih zvučnika na granici mogli bi i zaratiti

Sj. Koreja: Zbog tih zvučnika na granici mogli bi i zaratiti
5

Radijski program koji se emitira s južne strane i kojim se šalju poruke sjevernim susjedima, odgovor je južnokorejskih vlasti na pokus hidrogenskom bombom

VIDEO

Južnokorejski zvučnici usmjereni prema Sjevernoj Koreji dovode nas "na rub rata" , izjavio je visoko pozicionirani sjevernokorejski dužnosnik u prvom javnom istupu vezanom za zvučno 'bombardiranje' koje dolazi s druge strane granice.

Radijski program koji se emitira s južne strane granice između dvije Koreje i kojim se šalju propagandne poruke sjevernim susjedima, odgovor je južnokorejskih vlasti na pokus hidrogenskom bombom, što ga je Sjeverna Koreja izvela u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO: Južna Koreja emitira kritike sjevernokorejskog vodstva preko granice

Pokretanje videa...

24sata Video 00:32

Četvrti nuklearni test Sjeverne Koreje razbjesnio je Sjedinjene Američke Države, ali i Kinu, koji o tome nisu bili unaprijed obaviješteni, iako američka vlada i stručnjaci za oružje sumnjaju da je eksplozija izazvana hidrogenskom bombom.

POGLEDAJTE VIDEO: Narod plesao i uživao u vatrometu koji je za njih pripremio Kim Jong-un, nakon testiranja nuklearnog oružja

Pokretanje videa...

24sata Video 00:41

Državni sjevernokorejski mediji u petak su objavili slike s prosvjeda u središtu Pyongyanga, koje prikazuju tisuće okupljenih prosvjednika s transparentima koji glorificiraju njihovog vođu Kim Jong-una. Vođa odjela za propagandu Radničke partije Kim Ki-nam tom je prilikom izjavio da su "SAD i njezini sljedbenici ljubomorni na uspješno izvedeno testiranje hidrogenske bombe" te zbog toga " nastavljaju psihološku borbu radijskim emitiranjem i prijeteći bombarderima", a sve to dovodi zemlje "na rub rata".

Južna Koreja je s 11 lokacija uz granicu emitirala program u kojem se otvoreno kritizira režim u Sjevernoj Koreji, ali i popularnu glazbu. Sjeverna Koreja je odgovorila emitiranjem svojih propagandnih poruka. Posljednji sukob takve vrste dogodio se u kolovozu prošle godine, a završio je pucanjem iz vatrenog oružja.

Južnokorejski vojni dužnosnici izjavili su da su između Seula i Washingtona vođeni razgovori o raspoređivanju strateškog oružja duž Korejskog poluotoka, ali ne otkrivajući o kakvom je oružju riječ. U medijima se špekuliralo da se radi o bombarderima B-2 i B-52 te nuklearnoj podmornici.

Svi diplomatski pokušaji, u koje su uključeni američki državni tajnik John Kerry te ministri vanjskih poslova Kine i Južne Koreje, zasada nisu donijeli pomake u rješavanju ove krize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.