Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sjećate li se ove anoreksične glumice? Evo kako sad izgleda

Potresnu priču anoreksične glumice Rachael Farrokh (37) javnost je čula početkom ove godine kada je sa svojim suprugom snimila video u kojem moli za pomoć

Facebook
Foto: Facebook
128 komentara

Potresnu priču anoreksične glumica Rachael Farrokh (37) javnost je čula kada je sa svojim suprugom snimila emotivan video u kojem moli za financijsku pomoć kako bi si platila liječenje u klinici za poremećaje u prehrani.

U najgorem periodu, Rachael je na 170 cm visine imala samo 19 kg . Nije se mogla kretati, jesti, niti na bilo koji način brinuti o sebi. Njezin suprug Rod Edmondson bio je prisiljen dati otkaz da bi mogao brinuti o njoj 24 sata na dan. Liječnici su dignuli ruke od Rachael i rekli da su šanse da preživi vrlo male.

No ona nije željela odustati. Snimila je video u kojem je preklinjala za pomoć. Zahvaljujući donacijama humanih ljudi, skupljeno je skoro 200.000 dolara kojim je plaćeno njezino liječenje u inozemstvu.

Zbog iznimno lošeg stanja, u početku je liječena kod kuće. Dobivala je posebne preparate i vitamine u infuzijama i bila podvrgnuta psihoterapiji. Nakon što joj se stanje popravilo toliko da može izdržati putovanje, primljena je u bolnicu u Portugalu . Nakon tri mjeseca njezino psihofizičko stanje se počelo popravljati. Iako je još vrlo krhka i teško stoji na vlastitim nogama, Rachael je mnogo bolje.

Njezin liječnik objasnio je kako svakodnevno hoda po 15 minuta i tako jača mišiće nogu te uči održavati ravnotežu. Počela je i samostalno jesti.

Rachael je otkrila kako je za njezin čudesni oporavak prije svega zaslužno osoblje klinike jer se u njihovim rukama osjećala sigurno, piše Daily Mail.

-  Njihova metoda pružanja ljubavi i podrške kako bi se osjećali sigurnije je nešto s čim se dosad nisam susrela, uvijek je to bila metoda nagradi i kazni - kazala je Rachael. Ljudima koji su joj pomogli zahvalila je novim videom.

Svoj je novi život odlučila posvetiti pomaganju onima koji vode bitku s istom bolešću.

- Iza mene stoji toliko ljudi, imam platformu uz pomoć koje mogu širiti svijest o ovoj bolesti, sjediti sa strane i sve gledati, za mene više nije opcija - rekla je Rachael koja je bila počasni gost na kongresu za poremećaje u ishrani u Washingtonu. Iako danas, skoro šest mjeseci od početka liječenja, izgleda znatno zdravije, tretman se nastavlja i mogao bi trajati još nekoliko godina.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message