Obavijesti

News

Komentari 225

Skandal: Ćorić zna što novinari pišu u grupama! 'Očito prate...'

Skandal: Ćorić zna što novinari pišu u grupama! 'Očito prate...'
1

U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo... Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete, rekao je ministar Tomislav Ćorić novinaru N1 Hrvoju Krešiću

VIDEO

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić komentirao je danas napise Nacionala da je u ime Vlade potpisao memorandum zahvaljujući kojem je samo od početka 2020. preko JANAF-a iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku prebačeno 247 tisuća tona hrvatske nafte. Ćorić se danas branio da nije riječ o izdaji nacionalnih interesa, iako je priznao da je taj sporazum supotpisao.

POGLEDAJTE VIDEO: Ćorić krenuo u napad

Pokretanje videa...

03:45

Hrvoje Krešić, novinar televizije N1, pitao je ministra za komentar činjenice da dva člana uprave koja nisu potpisala Memorandum nisu reizabrana za te pozicije.

Ministar se tada nastavio obraćati Krešiću. "Ovo su sada neimenovani izvori pa znam slučajno da ste bili osobno nezadovoljni mojim prijedlogom članova uprave INA-e, slučajno znam da tog jednog koji nije izabran poznajete osobno, čak se i prezivate isto i ne bih vodio ovaj razgovor jer ću vam samo kroz još par podataka dati...

Krešić mu je na to odgovorio da nije nezadovoljan njegovim izborima i ne zna kako je došao do zaključka.

"Došao sam do zaključka da ste u jednoj od novinarskih grupa u kojoj komunicirate, a svi znamo novinare, kritizirali ste kao osoba koja se rubno bavi naftnim biznisom, kako to?

Krešić mu odgovara: "Ovo je perfidno i ružno od vas."

Ćorić: "Pogledajte svoje poruke u grupama."

Krešić: "Vi javnosti otkrivate privatnu novinarsku komunikaciju, je li vam jasno što vi radite? Ja nisam osobno nezadovoljan, ako se vidjelo, ukažite mi na to."

Hrvoje Krešić je nakon Ćorićeve izjave rekao kako ministar i vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. "Očito je, prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. Napao me da imam financijske interese te da sam rubni dio naftne industrije", rekao je Krešić.

Andrej Plenković, u Vrgorcu je na pitanje znači li to da Vlada prati internu komunikaciju novinara u grupama na WhatsAppu i Viberu sve oštro opovrgnuo i pravio se da ništa ne zna. Moš mislit'...

- Ne odlazi u obzir takva teza, nikakve primisli uopće na takvo nešto ne dolaze u obzir. To najsnažnije demantiram - rekao je Plenković, javlja N1. 

HSS: Ministar Ćorić je bio jedan od protagonista u izdajničkoj raboti

Tomislav Karamarko je morao otići s mjesta šefa HDZ-a zbog sumnji da pogoduje Mađarima, Orbanu, a sada je bjelodano da Mađarima pogoduju, na štetu Hrvatske, Andrej Plenković i njegova Vlada. Plenkoviću čak i ne smeta ni to što njegov uzor Orban čitavo vrijeme, vrlo zorno, iskazuje pretenzije na pola Hrvatske. No, u današnje vrijeme ratovi za osvajanje zemalja nisu potrebniji. Lakše se osvaja preuzimanjem ekonomija, što Orban, uz pomoć Plenkovića i čini. Ona geografska karta velike Mađarske se polako ostvaruje, a Plenković se građanima cinično smijulji u lice. I pri tome neovlašteno, onako podzemno, najniže što se može, prati novinare kako bi svi u Vladi znali koji novinar što piše, govori ili kani reći. Tako ova nedemokratska Vlada, Vlada koja nastavlja u maniri svih prethodnih HDZ-ovih premijera i ministara, uništavati sve što je hrvatsko, guši i samu pomisao na sve vrste sloboda. Ponajprije onu novinarsku.

Eto, ministar Ćorić, koji je bio jedan od protagonista u izdajničkoj raboti s MOL-om, zna što novinar Krešić misli o članovima vodstva INA-e. Kako? Tako što obavještajno podzemlje servira premijeru i ministrima privatne prepiske novinara. U Hrvatskoj se igraju Velikog Brata, a u inozemstvu su tek sluge stranih gospodara, piše između ostalog u priopćenju HSS-a. 

Platforma Možemo: tražimo da se slučaj hitno ispita

Politička platforma Možemo! ovim putem osuđuje neviđeni napad ministra Ćorića na novinara N1 televizije Hrvoja Krešića koji je tražio komentar ministra na činjenicu da dva člana uprave koja nisu potpisala Memorandum  između INA-e i Janafa - kojim se  247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska, umjesto u Rijeku, vozi na preradu u Mađarsku - nisu reizabrana za te pozicije.

Ministar Ćorić je izjavom kojom je napao Krešića zapravo otkrio da HDZ-ova Vlada prati internu novinarsku korespondenciju i onda to sasvim otvoreno priznaje i koristi za napade na novinare. Naime, Ćorić se izravno pozvao na komunikaciju  o kojoj  “slučajno” ima saznanja, a odvijala se u jednoj od zatvorenih novinarskih grupa. Radi se, dakle, o evidentno privatnoj komunikaciji.

Praćenje novinarske komunikacije od strane najviših Vladinih dužnosnika predstavlja ne samo zakonsku povredu, već i jasan signal autoritarnosti HDZ-ovog režima na vlasti.
Stoga tražimo da se hitno ispita jesu li Ministar Ćorić i drugi članovi Vlade neovlašteno prikupljali podatke iz privatne korespondencije novinara
, poručuju iz platforme Možemo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.