Obavijesti

News

Komentari 8

Skladgradnja pred stečajem, Žužul: 'To je redovita pojava'

Skladgradnja pred stečajem, Žužul: 'To je redovita pojava'
1

Za tvrtku Skladgradnja Slavena Žužula koja će u Hrvatskoj zauvijek biti upamćena po temeljitom bojanju tunela Fina je na Trgovačkom sudu podnijela zahtjev za stečaj

VIDEO

Na Trgovački sud u Splitu prošloga je tjedna stigao prijedlog za otvaranje stečajnog postupka za tvrtku Skladgradnja Slavena Žužula.

Stečaj za Skladgradnju zatražila je Fina zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu 12.882.220,78 kuna.

- To je redovita pojava. To se tako dogodi. Sad trebamo dobiti neke pare pa će to ići drugačije. Mi ćemo to riješiti, naći ćemo novac da se prevlada ova situacija. Imamo neka sredstva zarađena. Nema razloga za zabrinutost - kazao je direktor tvrtke Slaven Žužul za Dalmatinski portal.

Tvrtka Skladgradnja bojala je još 8 tunela na autocesti
Tvrtka Skladgradnja bojala je još 8 tunela na autocesti

Skladgradnja, koja se proslavila bojanjem tunela  Sveti Rok i Mala Kapela navodno je angažirana na radovima na autocesti Bar - Boljare u Crnoj Gori, no kako se čini, ni tamo ne ide sve kao po loju. Naime, Žužulovi vjerovnici su se pobunili i prijetili stečajem. 

Optužnica zbog neisplate plaća

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu prije pola godine je podignulo optužnicu protiv Slavena Žužula zbog neisplate plaća u Skladgradnji i RNK Split, a optužnica je pokrenuta i protiv njegove djelatnice koja je mjesecima unosila neistinite podatke o isplati plaća.

Optužili Žužula: Radnicima nije dao plaće, a nije bio u blokadi...
Optužili Žužula: Radnicima nije dao plaće, a nije  bio u blokadi...

Slaven Žužul od 1. rujna 2016. do 31. prosinca 2017. godine kao jedini osnivač i predsjednik uprave Skladgradnje, iako račun društva nije bio u blokadi, nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za radnike.

U slučaju RNK Split, u optužnici se navodi i da ga se tereti da od 1. srpnja 2016. do 31. srpnja 2016. godine nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za djelatnike kluba RNK Split te da je kao odgovorna osoba povrijedio dužnost pravne osobe.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...