News

Komentari 0

Sklapao ugovore za radove, uzimao avanse pa nestajao

Sklapao ugovore za radove, uzimao avanse pa nestajao

Direktor i vlasnik građevinske firme dobio je 20.000 kuna avansa za sanaciju krova na obiteljskoj kući. Nije obavio dogovoreni posao. Potom je uzeo 20.000 kuna za izradu nadstrešnice. Ni to nije ni počeo raditi

Varaždinska je policija u četvrtak dovršila kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćen 25-godišnji direktor i vlasnik građevinske tvrtke zbog Kaznenog djela prijevare. On je kako se sumnja, tijekom svibnja 2020. godine, s 46-godišnjakom dogovorio radove zamjene i sanacije krova na obiteljskoj kući za iznos od oko 50 000 kuna.

Prema sklopljenom dogovoru, 46-godišnjak je na njegov tekući račun uplatio avans u iznosu od 20.000 kuna. Nakon uplate 29. svibnja 2020. godine do dana prijave, 25-godišnjak nije obavio dogovorene radove te se prestao javljati oštećenom na telefon, a uplaćeni novac nije vratio. Također se sumnja da je tijekom listopada 2020. godine s direktorom jednog poduzeća iz Varaždina, potpisao ugovor o izvođenju radova za izradu krovne konstrukcije i nadstrešnice za parking u Rijeci, u vrijednosti od 70.000 kuna.

S radovima je trebao započeti početkom mjeseca studenog 2020. godine u trajanju od maksimalno 10 dana. Navedeno mu je poduzeće također uplatilo avans u iznosu od 20.000 kuna.

S radovima do dana prijave nije započeo, niti je oštećenom poduzeću vratio uplaćeni novac. Tijekom dana osumnjičenog „biznismena“ će predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Nakon toga slijedi davanje prvog iskaza na varaždinskom Općinskom državnom odvjetništvu. 
 

Najčitaniji članci