News

Komentari 97

'Škorinom pokretu pridružila se i Karolina Vidović Krišto'

'Škorinom pokretu pridružila se i Karolina Vidović Krišto'

Uz Božju pomoć i vaše povjerenje borit ću se protiv korupcije, institucionaliziranja pedofilije, za zaštitu djece, za istinu i za politiku integracije, dolaska i povratka Hrvata izvan Hrvatske, poručila je.

Domovinski pokret predstavio je novo pojačanje, jednu od "tri prekrasne dame", koje je najavio sam čelnik pokreta Miroslav Škoro.  Riječ je o nezavisnoj kandidatkinji Karolini Vidović Krišto, koja će na predstojećim parlamentarnim izborima 5. srpnja biti na listi pokreta u 9. izbornoj jedinici.

- Uz Božju pomoć i vaše povjerenje borit ću se protiv korupcije, protiv institucionaliziranja pedofilije, za zaštitu djece, za istinu i za politiku integracije, dolaska i povratka Hrvata izvan Hrvatske. Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri - poručila je Vidović Krišto.

Vidović Kriško novinarka je i urednica na HRT-u, a u toj kući radi od 1996. godine. Predsjednica je Upravnoga odbora Zaklade za hrvatsku povijest, a bila je članica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.

Pokrenula je među ostalim emisiju Slika Hrvatske koja je 2012. ukinuta nakon što je u njoj prikazala dio američkog dokumentarca u kojem se zdravstveni odgoj dovodi u vezu s pedofilijom. Emisija je izazvala žestoke rasprave u javnosti, a Vidović Krišto je suspendirana. I dok su je s liberalno lijeve scene kritizirali, Vidović Krišto dobila je podršku u konzervativnim i katoličkim krugovima, ali i konzervativne američke spisateljice Judith Reisman, koja je bila i u Hrvatskoj. 

Skandal oko Vidović Krišto izbio je 2018. godine nakon što je kao urednica u emisiju "Dobar dan, Hrvatska" pozvala Igora Vukića koji je umanjivao i negirao zločine u ustaškom logoru Jasenovac. Vidović Krišto je maknuta, a HRT se od tog intervjua javno ogradio. 

Iako u Domovinskom pokretu još ne žele otkriti ostala imena, prema pisanju Večernjeg lista pojačanje bi trebala biti bivša HDZ-ovka Ljiljana Zmijanović, a nagađa se da bi im se mogla pridružiti i Marijana Petir

Najčitaniji članci