News

Komentari 46

Škoro: Gdje procijenimo da treba, podržat ćemo i druge

Škoro: Gdje procijenimo da treba, podržat ćemo i druge

Rado ćemo podržati i druge kvalitetne i sposobne ljude koji će pomoći u pohodu protiv korupcije, klijentelizma i duopola HDZ-a i SDP-a, kojemu na lokalnim razinama treba pribrojiti i lokalne šerife, rekao je

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Miroslav Škoro izjavio je u subotu u Zaprešiću da će njegova stranka izići sa svojim kandidatima na lokalnim izborima tamo gdje nakon 10-11 mjeseci postojanja ima svoje kandidate, a drugdje gdje procjene da treba, podržat će nekoga drugoga.

Škoro je u Zaprešiću predstavio kandidate DP-a  Domagoja Lovrića za župana Zagrebačke županije i Barbaru Knežević za gradonačelnicu Zaprešića.

Rekao je da će Domovinski pokret na lokalne izbore izaći sa svojim ljudima, a tamo gdje procjene da 'treba podržati nekoga drugoga', kaže Škoro, 'rado će podržati i druge kvalitetne i sposobne ljude koji će pomoći u pohodu protiv korupcije, klijentelizma i duopola HDZ-a i SDP-a, kojemu na lokalnim razinama treba pribrojiti i lokalne šerife'.

Lovrić je naglasio važnost županija koje su ključna poveznica gospodarskog i društvenog razvoja gradova i općina.

Ustvrdio je da se Zagrebačkom županijom već godinama loše upravlja.  Više od milijardu kuna kojima upravlja županija nije tek palo s neba, već je to, kaže kandidat DP-a, vaš novac za koji vrijedno i naporno radite.

- Svima je više nego jasno da se županijski proračun ponajviše iskorištava za dobrobit pojedinaca, odnosno interesnih skupina iz domene gospodarstva koje su naširoko umrežene s korumpiranim vladajućim političkim elitama - rekao je Lovrić.

Kao primjer koruptivne strukture naveo je aferu Janaf.

- Našim građanima je zasigurno poznato još mnogo, mnogo primjera očitog iskorištavanja, bolje reći pljačkanja, naše županije, naših gradova, naših općina od strane duopola i njihove koruptivne hobotnice - dodao je.

Barbara Knežević je rekla kako poziv gradonačelnika shvaća drugačije..

- Za mene to nije nekakav posao, nekakva privilegija, nekakva markica koju koristite kad vam treba i kad vam ne treba. Za mene je to poziv na mukotrpan rad, na služenje zajednici, to je briga za svaku kunu koji vi dajete u ovaj proračun i briga da vam se ta kuna višestruko vrati kroz javne djelatnosti, kroz vrtiće, kroz sve usluge koje vam ovaj grad mora i može pružiti - istaknula je Knežević, priopćio je DP-a.

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Zaprešića dodala je da će ona preuzeti lokalne probleme na sebe i istaknula da ima drugačiju viziju za vođenje grada od dosadašnje vlasti kojoj nedostaje energije i poštenja.

- Naša vizija je pošten razvoj grada, poštene javne nabave, javno zapošljavanje bez nekakvih privilegija ispod stola, naša vizija je dijeljenje javnog novca transparentno i na tome ćemo ustrajati - dodala je Knežević.

Najčitaniji članci