Obavijesti

News

Komentari 173

Škoro joj je uzeo dio glasova, Kolinda gubi podršku birača

Škoro joj je uzeo dio glasova, Kolinda gubi podršku birača
1

Bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović bilježi rast od gotovo 3 postotna poena i sada je na 22,3 posto (19,8 posto u lipnju). Nekoliko dana nakon Milanovića, u utrku je ušao i Miroslav Škoro...

VIDEO

Nakon objave rezultata istraživanja CRO Demoskop o rejtingu stranaka i političara, RTL ekskluzivno, u suradnji s Promocijom plus, donosi istraživanje o preferencijama kandidata u utrci za Pantovčak.

Prema istraživanju preferencija kandidata u utrci za Pantovčak, aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gubi potporu. 
Iako Kolindu Grabar-Kitarović i dalje bira najviše ispitanika, 30 posto, aktualna predsjednica u srpnju bilježi značajan pad potpore. 

Bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović bilježi rast od gotovo 3 postotna poena i sada je na 22,3 posto (19,8 posto u lipnju). Nekoliko dana nakon Milanovića, u utrku je ušao i Miroslav Škoro, kojeg sada bira 17,8 posto ispitanika, odnosno 4 postotna poena više nego u lipnju (13,8 posto u lipnju). 

Među njima su birači desnijih opcija, ali i 30 posto birača Živog zida, te 20-ak posto HDZ-ovaca kojima je Škoro očito bolji kandidat od Grabar-Kitarović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Blagi rast vidljiv je i kod bivšeg suca Mislava Kolakušića. Njega na Pantovčaku želi gotovo 14 posto ispitanika (13,1 posto u lipnju).

Ivana Pernara, bivšeg člana Živog zida, od jučer predsjednika novonastale stranke koja nosi njegovo ime, bira nešto manje od 3 posto ispitanika. Katarina Peović iz Radničke fronte je nešto iznad 2 posto, dok Tomislav Panenić, kojeg Most ne želi kandidirati, samostalno ne može prebaciti preko dva posto. Ostalih je 2,4 posto, a neodlučnih 7,2 posto.

​Uz ovako velik broj kandidata, kojih će vjerojatno biti još i više, realnije je da će drugi krug odlučivati o pobjedniku. U srazu sa Zoranom Milanovićem i Miroslavom Škorom, aktualna predsjednica u oba slučaja i pobjeđuje, ali i bilježi pad potpore.  Do pobjede, i to uz identičnu potporu, predsjednicu vodi sraz s Miroslavom Škorom. U drugom krugu s njim Grabar-Kitarović osvaja 53,9 posto glasova (57 posto u lipnju), a Škoro 38,1 posto (35,4 posto u lipnju). No ovdje je više neodlučnih, čak 8 posto.

Predsjednica se još uvijek nije izjasnila oko toga ide li uopće u reizbor, a u slučaju da to ipak ne učini u drugom ćemo krugu birati između Škore i Milanovića. Takav ishod značio bi veliku neizvjesnost, ipak, pobjedu bi odnio Miroslav Škoro.

Glazbenika, bivšeg HDZ-ovca, konzula i doktora ekonomskih znanosti, bira 51,6 posto, dok bi pravnika, bivšeg diplomata, SDP-ova premijera i predsjednika te stranke, zaokružilo 44,4 posto ispitanika.

Neodlučnih je 4 posto, pa bi ovakva politička utakmica bila najneizvjesnija. Škoro uzima 70-ak posto glasova Grabar-Kitarović, ali gotovo četvrtina glas daje Milanoviću, dok su HDZ-ovci uvjerljivo uz Škoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!