Obavijesti

News

Komentari 73

Škoro: Referendumom možemo vidjeti što misle naši građani

Škoro: Referendumom možemo vidjeti što misle naši građani
3

Čelnik Domovinskog pokreta ima novog saveznika za izbore, Lazara Grujića i njegovu stranku umirovljenika. Najavio je da će do kraja tjedna formalizirati dogovor s Penavom, ali i prokomentirao ostale aktualnosti.

VIDEO

Kako bi u savezništvo ušli s čistim rukama, čelnici Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika, Miroslav Škoro i Lazar Grujić na prije objave zajedničkog nastupa na izborima, dezinficirali su ruke. Grujićeva stranaka do sada nije bila u Saboru, a Škoro je obećao da će im mjestima na listi, garantirati da budu parlamentarna stranka. Za sada ne otkriva u kojim će izbornim jedinicama novi partneri biti na listi.   

Prokomentirao je i ostale aktualne teme. Najavio je kako će do kraja tjedna formalizirati dogovor s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, koji je istupio iz HDZ-a. 

- S njim smo obavili sve razgovore i pregovore. Do kraja tjedna ćemo sve skupa imati artikulirano na papiru tako da ćemo se moći radovati i potrošiti bocu vina, nije bitno čijeg - poručio je Škoro. 

I dok se nagađa da bi im se mogla pridružiti i Marijana Petir, čelnik Domovinskog pokreta kaže kako je s njom sreo dva puta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rekla je da će se javiti i čitam u novinama da je sve skupa u redu, hvala vam - odgovorio je. 

Kada je riječ o zabrani rada nedjeljom, koji HDZ planira regulirati izmjenama zakona, Škoro je stava da ljudi moraju imati dan za odmor. 

- Tradicionalno je to bila nedjelja. Postoje zemlje poput Austrije koje su to riješile. Ne vidim razlog zašto to ne bi proveli i mi. U krajnjoj liniji postoji referendum, kojim možemo provesti ispitivanje građana, pa kako odlučimo tako ćemo napraviti. Osobno se zalažem da jedan dan u tjednu bude obiteljski i predlažem da bude nedjelja - rekao je Škoro.  

Prokomentirao je i izjavu europarlamentarca Predraga Freda Matića da je lijeva koalicija okupljena oko SDP-a "za one s desne strane svemirski brod". Škoro ga je nazvao briselskim uhljebnikom, a njegove izjave smatra tipičnima za partiju iz koje dolazi. 

- Moram se složiti s njim, on jesu za nas svemirski brod, ali iz Muppet Showa iz epizode izgubljeni u svemiru - poručio je Škoro. 

Na izjave premijera Andreja Plenkovića da Škorini partneri ne mogu biti i njegovi, čelnik Domovinskog pokreta uzvraća kako on i Plenković u mnogim stvarima imaju različito mišljenje, ali smatra da treba sjesti za stol i razgovarati sa svakim. 

- On očito i dalje želi biti sa 'žetončićima' i s Miloradom Pupovcem, koji mu i odobrava te njegove postupke. Da sam bio premijer četiri godine bilo bi me sram stalno docirati nekome. Prvo skoči, pa reci rekord. Ja bih se recimo hvalio onime što sam napravio, ali on očito nema čime - uzvratio je Škoro napominjući da to čak prepoznaju i članovi HDZ-a, koji napuštaju stranku. 

Plenković o Pelješkom mostu, 'saveznicima' Škori i SDP-u
Plenković o Pelješkom mostu, 'saveznicima' Škori i SDP-u

Nakon najava da će uskoro biti gotova analiza o isplativosti povratka Ine u Hrvatske ruke, Škoro je uzvratio kako je bitno maknuti sve "šarene laže" napominjući kako je Ina tvrtka u vlasništvu Mađarske. 

- Ne znam koja bi to studija mogla dokazati da Inu, koju smo prodali za manje od 1000 kuna po dionici sada kupujemo po znatno većoj cijeni. To nije gospodarska računica koja bi bila isplativa. To je opsjena. Zašto bi kupovali Inu? Hrvatska ako hoće može sutra napraviti drugu naftnu kompaniju, ali za to nema političke volje, jer se nekome pogoduje - kazao je Škoro. 

Čini mu se da je raj biznis za Hrvate izgubljen prije puno godina kad smo ga prodali Mađarima. Smatra da država mora gledati na koji će način osigurati da budemo energetski suvereni. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji