Obavijesti

News

Komentari 2

Skoro svi vodostaji u opadanju, osim Dunava i Drave. Na Kupi, Korani i Uni i dalje su mjere

Skoro svi vodostaji u opadanju, osim Dunava i Drave. Na Kupi, Korani i Uni i dalje su mjere

Najnovije izvješće Civilne zaštite pokazuje da opada vodostaj Save, Une, Kupe i Mure, u porastu su Dunav i Drava, dok će vodostaji Kupe i Korane u Karlovcu te Une u Hrvatskoj Kostajnici ostati pod mjerama

VIDEO

Vodostaji Save do Stare Gradiške su u opadanju, a na hidrološkoj postaji Stara Gradiška su u blagom porastu s tendencijom stagnacije, pokazuju najnoviji podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda, koje prenosi stožer Civilne zaštite. Dalje nizvodno niz Savu, kako dodaju, vodostaji su u stagnaciji, s tenedencijom da tako i ostane. Vodostaji se na toj rijeci definiraju kao srednje niski, do visoki.

U opadanju su i vodostaji Une, s naznakama da će tako i ostati, definira ih se trenutačno kao srednje visoke vode. Kupa do Farkašića također opada, njeni su vodostaji od niskih do visokih voda. Na vodomjeru Farkašić i dalje je na snazi izvanredno stanje s tendencijom pada vodostaja.

Vodostaj Kupe u Sisačko-moslavačkoj županiji je u opadanju


Očekuje se i daljnje opadanje Mure, čiji se vodostaji definiraju kao srednje visoki, do srednji. I Drava se spušta do hidrološke postaje Podravska Moslavina, točke na kojoj je, međutim, vodostaj u porastu, s tendencijom stagnacije. Nizvodno su vodostaji u porastu, s tendencijom porasta - od srednje visokih, do visokih voda. Vodostaji Dunava su također u porastu, s tendencijom porasta, u domenama srednje visokih i srednjih voda, kažu novi podaci. .

Civilna zaštita upozorava na vodostaje Kupe i Korane u Karlovcu te Une u Hrvatskoj Kostajnici, koje su u opadanju s tendencijom da tako i ostane, ali će njihovi vodostaji i sljedećih nekoliko dana još biti pod mjerama obrane od poplave.

Vodostaj Kupe u Sisačko-moslavačkoj županiji je u opadanju

Izvanredno stanje bilježi se samo na Kupi, vodomjeru Farkašić, gdje je rijeka visine 961 cm, uz tendenciju opadanja. Izvanredne mjere su na Savi, u Jasenovcu, gdje je jučer u 10 sati rijeka dosezala 833 centimetra, uz tendenciju opadanja; na ušću Česme visina je bila 463 cm, uz stagnaciju. Kupa je na vodomjeru Jamnička Kiselica imala 708 centimetara. 

- Sve operativne snage i pripadnici Hrvatske vojske su na terenu te prate situaciju i po potrebi interveniraju. Vatrogasci i interventni timovi Crvenog križa Sisak dostavljaju vodu i hranu u odsječenim mjestima, a pripadnici HGSS-a stanovništvo prema potrebi prevoze čamcem. Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb i Službe civilne zaštite Sisak su također na terenu te pružaju potrebnu potporu stožerima civilne zaštite, stoji u najnovijem izvještaju Civilne zaštite. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.