News

Komentari 5

Skraćeno radno vrijeme za blagdane, a za Božić i Novu godinu nema testiranja

Skraćeno radno vrijeme za blagdane, a za Božić i Novu godinu nema testiranja

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u jutarnjim satima obavijestio je kako 25. prosinca i 1. siječnja neće biti testiranja na korona virus

Prvi dan Božića i na Novu godinu neće biti testiranja na koronu. Na tome uglavnom rade žene koje imaju usto svoje obitelji i koje padaju s nogu od posla, pa moraju i one imati predah da bi mogle nastaviti istim tempom dalje u pandemiji, kaže nam Zvonimir Šostar.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u jutarnjim satima obavijestio je kako 25. prosinca i 1. siječnja neće biti testiranja na korona virus. Na Badnjak i Staru godinu testiranja će se odvijati od 9.00 do 11.00 sati. 

- Od pojave prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, prije sada već deset mjeseci, stručnjaci Zavoda, kao i stručnjaci diljem cijele države, ulažu ogromne napore kako bi omogućili testiranje što većeg broja građana, očuvali njihovo zdravlje te pritom spriječili daljnje širenje pandemije. Njihovi radni dani prolaze u neprekidnom radu, a ulažu se nadljudski napori. Stoga, kako bi i oni imali priliku provesti blagdane u miru te nadoknaditi vrijeme s obiteljima u toplini vlastitog doma, neće biti testiranja za Božić i Novu godinu, a na Badnjak i Staru godinu će se odvijati u skraćenom terminu - stoji u priopćenju NZJZ-a. 

Dodaju kako će se testiranja u drugim terminima odvijati prema modelu uzimanja briseva uvedenom krajem listopada, te se mole građani da se naruče na testiranje online. 

Pozivni centar za unaprjeđenje praćenja osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom otvoren je sedam dana u tjednu, od 8 do 20 sati, a kontakt brojevi su 01 46 96 308, 01 55 63 102 i 01 46 96 315.

 

 

Najčitaniji članci