News

Komentari 117

Skupocjeni Mercedes koji su ukrali iz garaže u Zagrebu policija našla u Laktašima u BiH

Skupocjeni Mercedes koji su ukrali iz garaže u Zagrebu policija našla u Laktašima u BiH

Mercedes Benz AMG GTR koji je ukraden u veljači iz garaže 81-godišnjaka u Zagrebu pronašli su kod Laktaša. Uhitili su dvoje ljudi. Radi se o jednom od 750 takvih automobila

Policijski službenici Uprave za organizirani kriminalitet MUP-a Republike Srpske pronašli su skupocjeni Mercedes Benz AMG GTR koji je nestao iz garaže 81-godišnjaka u Zagrebu. Automobil su, navodi policija, pronašli u mjestu Boškovići kod Laktaša, u suradnji s pripadnicima PU Banja Luka. 

Radi se inače o automobilu procijenjene vrijednosti preko 200.000 eura. 

navode da su preko međunarodne operativne policijske suradnje zaprimili zahtjev hrvatskog MUP-a za poduzimanje aktivnosti na pronalasku vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrdili su kako je automobil ukrao nepoznati počinitelj ili više njih. Potom su izbjegli mjere granične kontrole kako bi automobil prokrijumčarili u BiH i uz pomoć najmanje dvoje ljudi auto sakrili u Boškovićima.

Sinoć su oko 21 sat obavili pretres navedenih lokacija i priveli M.Ć. i A.M.

Tom prilikom je osim ukradenog Mercedesa privremeno oduzeto i vozilo BMW X5.

U tijeku je rad na dokumentiranju kaznenog djela teške krađe, a sve aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužiiteljstva u Banjoj Luci.

Najčitaniji članci